Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Ο Μιχ. Πελεκάνος για την εμφάνισή του με την Καλαμάτα 80: «Ήταν αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς»

Ο φόργουορντ του Δίωνα Κυπαρισσίας (Α1 ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ), Μιχάλης Πελεκάνος, «φιλοξενήθηκε» στην εκπομπή «Άμεσο Ριπλέι» του EOK WebRadio με τον Μαρίνο Πρίντεζη και τον Γρηγόρη Παπαβασιλείου.

Αναλυτικά είπε:

Για την τρομερή του εμφάνιση στον αγώνα με την Καλαμάτα ‘80: «Αυτό προέρχεται απ’ τις προπονήσεις. Μπορεί να έχουμε λίγες προπονήσεις μες στη βδομάδα, αλλά τα πρωινά και στον ελεύθερο χρόνο πηγαίνω από μόνος μου να κάνω ατομικές προπονήσεις, για να κρατιέμαι σε μια καλή κατάσταση και να βοηθάω την ομάδα. Ήταν η μέρα που… έμπαιναν όλα. Τα 9 τρίποντα για ‘μένα είναι ρεκόρ καριέρας, αλλά αυτό βγήκε και μέσα απ’ την ομαδική δουλειά. Φέτος στην ομάδα αν δούμε έναν συμπαίκτη μας να είναι σε πολύ καλή μέρα, όλοι θα δουλέψουμε να πάρει κάποια σουτ παραπάνω ο συγκεκριμένος παίκτης, σε όλα τα ματς».

Για την προσπάθεια που κάνουν στο τοπικό πλέον: «Σίγουρα υπάρχει μεγάλη διαφορά απ’ τις εθνικές κατηγορίες το να παίζεις ξαφνικά στο τοπικό. Πέρυσι που ήρθα θέλαμε να πετύχουμε τον στόχο ν’ ανέβουμε στη Β’ Εθνική, αλλά με κάποια άτυχη αποτελέσματα και κάποιες συγκυρίες δεν το καταφέραμε και πέσαμε κιόλας. Το να τερματίζεις 5ος και να υποβιβάζεσαι είναι λίγο περίεργο. Έτσι, αποφασίσαμε μαζί με τη διοίκηση να παραμείνω στην ομάδα, να βοηθήσω την ομάδα όπου μπορώ ώστε να ξανανέβουμε κατηγορία».

Για τη στήριξη του κόσμου: «Έχουμε κρατήσει αρκετό κόσμο από πέρυσι που ήμασταν στη Γ’ Εθνική και γέμιζε σε κάθε αγώνα το γήπεδο. Έρχεται πάρα πολύς κόσμος και μας στηρίζει και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για την περιοχή».

Για το πώς τον αντιμετωπίζουν τα νεαρά παιδιά της ομάδας: «Υπάρχει ένας θαυμασμός ότι παίζουν με τον Πελεκάνο, όπως, για παράδειγμα, συμβαίνει και στον Ηλυσιακό με τον Φώτση. Όλα τα παιδιά προσπαθούν να πάρουν κάποια πράγματα από εμάς. Είναι τόσες πολλές οι ιστορίες που τα παιδιά κάθονται και τις ακούν όλες με προσοχή, ειδικά τα νεαρά. Τις αφομοιώνουν και παίρνουν και σαν παράδειγμα το ότι έχω φτάσει σ’ αυτήν την ηλικία και συνεχίζω να παίζω γιατί μου αρέσει και μπορώ. Πέρα απ’ αυτό, έχουμε φτιάξει μια πάρα πολύ καλή παρέα και αυτό μάς βγαίνει στην προπόνηση και γενικά στα παιχνίδια».

Για τους στόχους του: «Προσωπικά θα ήθελα να τελειώσουμε όλοι υγιείς, να πετύχουμε τον στόχο μας και να ξεκινήσουμε για την επόμενη χρονιά, ώστε να μαζέψουμε ακόμη περισσότερα παιδιά και να μπορέσουμε να δουλέψουμε πιο ωραία».

Για τις προπονήσεις που κάνει στις ακαδημίες: «Είναι ένα κομμάτι που μου αρέσει πάρα πολύ, το να δουλεύω με τα παιδιά. Επειδή έχουμε αποκτήσει έναν αλληλοσεβασμό μεταξύ μας, ό,τι τους πω το έχουν αφομοιώσει και θέλουν να έρχονται στην προπόνηση. Αυτό είναι και ένα στοίχημα που έχουμε βάλει με τη διοίκηση, να μαζέψουμε όσο περισσότερα παιδιά μπορούμε. Το καλό είναι ότι κάποια παιδιά ανταποκρίνονται κι έρχονται. Υπάρχουν και 5-6 παιδιά που ξεχωρίζουν στην ομάδα, κάτι που θα το δούμε τα επόμενα χρόνια».

Για την Εθνική ομάδα: «Θα ‘ναι ένα δύσκολο προ-ολυμπιακό τουρνουά, αλλά έχω εμπιστοσύνη και στον κόουτς Σπανούλη και στα παιδιά που θα κληθούν. Πιστεύω σε μια επιτυχία της εθνικής ομάδας να περάσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτά τα παιδιά της Εθνικής είναι πολύ καλοί παίκτες. Αν γίνει το πρώτο βήμα και περάσουμε στους Ολυμπιακούς, πιστεύω θα έχουμε μια πολύ καλή πορεία. Θα είναι τεράστια επιτυχία για τα παιδιά αυτά να συμμετέχουν εκεί».