Δευτέρα
5
Ιούνιος
TOP

Ο Μητσοτάκης έβαλε φρένο στα σενάρια πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο, αλλά άρχισε η συζήτηση του… ανασχηματισμού

Την ημέρα που η Νέα Δημοκρατία… έκλεινε τρία χρόνια στη διακυβέρνηση της χώρας, ο πρωθυπουργός επέλεξε να θέσει τέλος, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, στα σενάρια που διακινούνται τις τελευταίες εβδομάδες για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, ακόμα και μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.

Μετά τις σχετικές αναφορές του από το βήμα της Ολομέλειας και στη συζήτηση για τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης επανήλθε, προκειμένου να διαμηνύσει ότι προτάσσει την πολιτική σταθερότητα, σε ένα περιβάλλον πολλαπλής γεωπολιτικής αβεβαιότητας, εκπέμποντας το σήμα ότι θα κρατήσει το…τιμόνι της χώρας, ενόψει ενός δύσκολου χειμώνα, ακόμα κι αν αυτό θα έχει πολιτικό κόστος για τον ίδιο και τη “γαλάζια” παράταξη.

“Δεν ψάχνω κάποιο δημοσκοπικό… ξέφωτο, για να κάνω εκλογές. Εξάλλου, δημοσκοπικά, η εικόνα της κυβέρνησης καθόλη τη διάρκεια της τριετίας, με κάποια σκαμπανεβάσματα, ήταν εξαιρετικά θετική…Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία έχει ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και υποχρέωσή μου είναι να διασφαλίσω τη σταθερότητα της χώρας και την κυβερνησιμότητα, η οποία σήμερα είναι εξασφαλισμένη. Και να σας πω και κάτι ακόμα: και αν έχω και κάποιο κόστος από αυτό, πολιτικό κόστος, γιατί θα έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο χειμώνα, δεν το έκρυψα, είμαι απολύτως διατεθειμένος να το αναλάβω, διότι δεν πρόκειται ποτέ να παίξω με τους θεσμούς. Να θέσω σε κίνδυνο την σταθερότητα της χώρας για να υπηρετήσω το “συμφέρον” της επανεκλογής μου”, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του “Σκάι”.

διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στο www.thetoc.gr πατώντας εδώ