Σάββατο
13
Ιούλιος
TOP

Ο παλμός των ευρωεκλογών “χτυπά” στην τηλεόραση BEST – Εγκυρα και έγκαιρα με συνδέσεις , συζητήσεις αναλύσεις και συνεχή ροή αποτελεσμάτων (video)

Η τηλεόραση BEST με όλο το δημοσιογραφικό και τεχνικό της επιτελείο θα είναι στις επάλξεις, προκειμένου αύριο να σας μεταφέρει τον παλμό των εξελίξεων των ευρωεκλογών.

Ο τηλεοπτικός μαραθώνιος ξεκινά λίγο πριν τις 7 το απόγευμα και θα έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε το κλίμα και τα αποτελέσματα, με συνδέσεις με όλη την Πελοπόννησο, συζητήσεις και αναλύσεις και όλη η επικαιρότητα έγκυρα και έγκαιρα.

Οδηγίες λίγες ώρες πριν από την κάλπη, πόσα και ποια κόμματα συμμετέχουν

Λιγότερο από 24 ώρες απέμειναν για να ανοίξουν οι κάλπες των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου. Από την ψηφοφορία θα αναδειχθούν τα 21 μέλη του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου που αναλογούν στην Ελλάδα, επί συνόλου 720 εδρών.
Συνολικά στους εκλογικούς καταλόγους είναι εγγεγραμμένοι 9.796.330 εκλογείς εκ των οποίων 4.755.686 άνδρες και 5.040.644 γυναίκες. Δικαίωμα για να ψηφίσουν για πρώτη φορά έχουν 111.500 νέοι εκλογείς.
Το δικαίωμα του εκλέγειν σε αυτές τις εκλογές έχουν οι Έλληνες και οι Ελληνίδες πολίτες από 17 ετών και πάνω, δηλαδή οι γεννηθέντες μέχρι το έτος 2007. Μπορουν να ψηφίσουν επίσης και οι πολίτες των λοιπών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατοικούν στην Ελλάδα, με προϋπόθεση την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους δήμου της χώρας. Ο αριθμος τους σε αυτές τις εκλογές είναι 13.023.

Οι ετεροδημότες που ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους σε κοινά εκλογικά τμήματα μαζί με τους λοιπούς εκλογείς, αριθμούν 166.679.

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του www.protothema.gr πατώντας εδώ