Παρασκευή
2
Δεκέμβριος
TOP

Ο πολιτικαντισμός… αλά καρτ, η μούγκα και οι… χαιρετάκηδες (video)

Με μεγάλο ενδιαφέρον οι όλες προεκτάσεις γύρω από το θέμα του αντιπλημμυρικού έργου της Καλαμάτας που συνεχίζει να μονοπωλεί την επικαιρότητα -όχι φυσικά για την αναγκαιότητά του που την αποδέχονται όλοι- αλλά για τα όσα κρύβονται πίσω και πέρα… από τις λέξεις. Οι αναφορές Νίκα περί «πολιτικαντισμού» δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητες, όπως φυσικά και όλες οι υπόλοιπες συνδυαστικές εξελίξεις, οι οποίες και αποτέλεσαν αντικείμενο σχολιασμού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST.

O Νίκος Μπελογιάννης αναρωτήθηκε «μήπως τελικά ο κ. Νίκας φθάνει στο σημείο να κατηγορεί και τον Πρωθυπουργό για… πολιτικαντισμό, όταν ο ίδιος εξήγγειλε από την Καλαμάτα και έθεσε ως μεγάλης σημασίας την αντιπλημμυρική της θωράκιση;», και όπως τελικά ανέφερε ο Διευθυντής της τηλεόρασης BEST «τι είναι πολιτικαντισμός; Δεν είναι η χρησιμοποίηση του ιδίου του έργου ως πολιτικό… παιχνίδι σε μια προσπάθεια ταύτισης απέναντι στον εκλεγμένο δήμαρχο της Καλαμάτας;».  Σε αυτό το σημείο υπήρξαν ειδικές αναφορές μια και ακόμη «…ο κ. Νίκας δεν έχει καταλάβει πως εκλεγμένος δήμαρχος Καλαμάτας είναι ο Θανάσης Βασιλόπουλος όπως και άλλοι δεν είχαν καταλάβει πως ο κ. Νίκας είναι εκλεγμένος Περιφερειάρχης»,  με το Νίκο Μπελογιάννη να σημειώνει πως με τις κινήσεις του και τις πληρωμές σε ειδικούς κοντά στις 30.000€ για την σύνταξη μιας τεχνικής έκθεσης «θεωρεί ανίκανους τους μηχανικούς των υπηρεσιών, του κράτους και της περιφέρειας;». Μάλιστα πέραν αυτών στάθηκε τόσο στην αναγκαιότητα του έργου και των παρεμβάσεων διερωτώμενος για την στάση αυτή του Περιφερειάρχη που φθάνει να μιλά για τις πλημμύρες του Νέδοντα «…μήπως μιλάτε με την Πυθία καθημερινά;».

Όμως ανάμεσα σε αυτά που ο Διευθυντής του BEST ανέφερε ιδιαίτερη σημασία είχαν εκείνα που σχετίζονται με την πολιτική διάσταση και τις κινήσεις που κάνουν οι στενοί συνεργάτες του κ. Νίκα και… άλλοι. Ο αντιπεριφερειάρχης Α. Τσουκαλάς παρότι συντονιστής της ΝΔ στην Πελοπόννησο θυμήθηκε να κάνει κριτική στον Τατούλη για το αντιπλημμυρικό, ενώ… ξέχασε να πει για το κατάπτυστο άρθρο του Επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας απέναντι στον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη, που κομματικά θεωρητικά εκπροσωπεί. Και φυσικά και οι «χαιρετάκηδες» βουλευτές που ενώ στα πανηγύρια και πάσης φύσεως εκδηλώσεις δίνουν το παρών, «ένας δεν βγήκε να απαντήσει στον Τατούλη, λες και συμφωνούν με τα όσα αναφέρει για τον Πρωθυπουργό της χώρας;»

Βέβαια, η… μούγκα δεν είναι προνόμιο της σημερινής εποχής για τα όσα συμβαίνουν, αλλά και κύρια της εποχής του πρώην Πρωθυπουργού του Αντώνη Σαμαρά, τότε που δεχόταν λυσσαλέο πόλεμο, και τοπικά, και κανείς δεν μιλούσε. Όλοι εκείνοι οι ευεργετημένοι και ευνοημένοι δεν άρθρωσαν ούτε μια λέξη, όπως και σήμερα τηρούν απέναντι στα όσα καταλογίζουν στον Κ. Μητσοτάκη.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα ζητήματα του σχολιασμού οι καυτές εξελίξεις και τα σενάρια στη δίνη των παρακολουθήσεων εδώ όπου η καθημερινότητα και οι ανάγκες της κοινωνίας ξεπερνούν τις εξελίξεις, όπως φυσικά και οι εκδηλώσεις που δίνουν ζωή στην περιφέρεια εκεί όπου οι πολιτικοί επιδίδονται σε έναν αγώνα χαιρετισμών… από μικροφώνου για το… ποιος θα λύσει τα προβλήματα της χώρας, με συνέπεια να συναντούν τη γιούχα του κόσμου.