Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

Ο «συκοφάντης» Πλεμμένος, οι αλήθειες που «καίνε» και τα πραγματικά προβλήματα (video)

Άφωνoι… έμειναν όσοι διάβασαν το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ελευθερία», όπου βάσει ενός ανυπόστατου -εκ του αποτελέσματος- ρεπορτάζ, ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Αντώνης Σαμαράς, εφέρετο να απέλυσε την επί 30 χρόνια γραμματέα του Γεωργία Γκίκα, επειδή δήθεν, ο σύζυγός της, υφυπουργός Διονύσιος Σταμενίτης, δεν ψήφισε κατά του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, όπως ο Μεσσήνιος πολιτικός.

Η κα Γκίκα έσπευσε να αποκαταστήσει την αλήθεια, κάνοντας λόγο σε μακροσκελή ανακοίνωσή της (δείτε εδώ) για ολίσθημα, ψευδές δημοσίευμα, συκοφαντία, αποκύημα φαντασίας, αντιδεοντολογική προσέγγιση, προσβολή και εμμονή. Εμμονή από την εφημερίδα να πλήξει το κύρος του πρώην πρωθυπουργού και να απαξιώσει τη μεγάλη, ιστορική, πολιτική του διαδρομή.

«Ο κ. Πλεμμένος είναι ψεύτης και συκοφάντης. Αυτό προκύπτει από την απάντηση της κας Γκίκα, αφού δεν την ρώτησε κανείς και πήγαν και έγραψαν την «είδηση» που προέκυψε από κάτι που… είπε κάποιος. Συνδέουν πολιτικά για να πλήξουν τον Σαμαρά το γεγονός πως δεν καταψήφισε ο σύζυγός της νομοσχέδιο. Να μας πει κάποιος. Ο Σαμαράς πήρε κανέναν τηλέφωνο να καταψηφίσει; Γιατί ο Μητσοτάκης πήρε, σύμφωνα με το Mega», σχολίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο διευθυντής του σταθμού Νίκος Μπελογιάννης, τονίζοντας οι Μεσσήνιοι πρέπει να δουν πως έχουν τα πράγματα, καθώς «ο ίδιος μέσω της εφημερίδας, παριστάνει τον… ιδιοκτήτη του νομού».

Χαρακτηριστικά ήταν όσα είπε και εξ αφορμής δημοσιεύματος της ίδιας εφημερίδας για τους Μεσσήνιους βουλευτές που επέλεξαν ως στάση την αποχή, προβαίνοντας στο συμπέρασμα πως… γύρισαν την πλάτη στον Σαμαρά. «Ειδικά στον κ. Μαντά που είναι φίλος μου, θέλω να απευθυνθώ», είπε ο Νίκος Μπελογιάννης και συνέχισε. «Η κα Γκίκα απάντησε αμέσως σε αυτό το δημοσίευμα κ. Μαντά. Εσείς από το Σάββατο δεν έχετε απαντήσει. Η σιωπή σας, αυτό δείχνει. Έχετε γυρίσει στον Σαμαρά την πλάτη σας; Γιατί δεν έχετε πάρει θέση και αν… υπάρχετε, υπάρχετε από τον Σαμαρά και δυστυχώς, η αχαριστία, είναι το χειρότερο ελάττωμα», είπε ο Νίκος Μπελογιάννης, στεκόμενος και σε μια αναφορά της εφημερίδα που μιλά… για  εξαπτέρυγα που… δήθεν, πήραν εντολή να καταστρέψουν τους απέχοντες. «Πήραμε εμείς εντολή από τον κ. Σαμαρά για να σας καταστρέψουμε κ. Μαντά, καθότι είμαστε τα εξαπτέρυγά του;  Έτσι λέτε στους φίλους σας στην «Ελευθερία»; Περιμένω να δω τι θέση θα πάρετε γιατί… νίπτετε τας χείρας σας, σαν τον Πόντιο Πιλάτο», τόνισε ο Νίκος Μπελογιάννης, θυμίζοντας πως το 50% των βουλευτών απάντησε στον κ. Μητσοτάκη με τη στάση του.

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ 
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 

Κι ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, τα μείζονα της κοινωνίας παραμένουν… καυτά, όπως το ζήτημα της ακρίβειας και φυσικά, τα προβλήματα των αγροτών που έχουν αντίκτυπο στους καταναλωτές. Αγρότες οι οποίοι ετοιμάζονται για την μεγάλη κινητοποίηση στην Αθήνα με τα προβλήματά τους να τίθενται επί τάπητος στη συνεδρίαση και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, το οποίο ετοιμάζεται όπως όλα δείχνουν να αλλάξει κανονισμό, με τη συναίνεση, τη διεκδίκηση και την επίλυση τω προβλημάτων στο επίκεντρο. «Η ταλαιπωρία των αγροτών είναι μεγάλη και δε θα ταξιδέψουν 4 και 5 ώρες για να πάνε με τα τρακτέρ στην Αθήνα για… πλάκα. Βλέπουν πως δεν πάει άλλο. Είπε πως έξυσε τον πάτο του βαρελιού ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος για όλα τα υπόλοιπα έχει και δεν έχει για τους αγρότες. Ποιος συμβουλεύει τον πρωθυπουργό; Δεν βλέπει τι γίνεται; Μόνο τα F35 και F16 μας νοιάζουν;», σχολίασε ο διευθυντής του Best, ο οποίος έκανε ειδική αναφορά και στην παρέμβαση ενός αγρότη στη συνεδρίαση του ΠΕ.ΣΥ. Είπε λοιπόν, απευθυνόμενος στο Σώμα πως οι οικογένειές τους, τους περιμένουν να γυρίσουν  με απαντήσεις. Να ξέρουν αν θα συνεχίσουν ή όχι. Ο παραγωγός αυτός στάθηκε στη στάση της Ευρώπης,  τις ελληνοποιήσεις, τις εισαγωγές από τρίτες χώρες, το καρτέλ το Πάσχα που έφερναν αρνιά με υψηλότερη τιμή από άλλες χώρες και άλλα, πολλά. «Τι θα πει στα παιδιά του αυτός ο άνθρωπος; Αν παίρνουμε ένα ευρώ την πατάτα της Αιγύπτου που δεν ξέρουμε τι είναι με τα φυτοφάρμακα, ας την πάρουμε ενάμιση από τον Έλληνα παραγωγό. Φταίνε οι αγρότες; Ξαφνικά τρελάθηκαν; Η τους έβαλε το ΚΚΕ; Θυμάμαι και την εποχή του Σημίτη που ξεφούσκωναν τα λάστιχα στη Λάρισα. Αυτό είναι εξέλιξη; Ευρωπαϊκό κράτος; Ας ξυπνήσει ένας τα ξημερώματα ή να κάτσει στον ήλιο να δει πως βγαίνει το μεροκάματο. Γιατί δεν πάει ένας από ‘σας; Και απευθύνομαι στους βουλευτές. Ντροπή, Ντροπή σας. Πειθήνια όργανα κάθε κυβέρνησης. Στρατιωτάκια», είπε με νόημα ο Νίκος Μπελογιάννης που με αφορμή τη συζήτηση για αυτό το θέμα, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στάθηκε και σε όσα συμβαίνουν στις συνεδριάσεις.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Πτωχός άλλωστε είπε πως η εικόνα της αντιπαράθεσης για την αντιπαράθεση και το όλο σκηνικό που εξελίσσεται, δεν τιμά κανέναν και κυρίως τον ίδιο, τονίζοντας πως από όλους υπάρχει ευαισθησία και ζητώντας να ενώσουν δυνάμεις. «Δε θέλουν να βρουν λύση. Θέλει η Νικολάκου και ο Τατούλης; Εκμεταλλεύονται… την ευγένεια. Μιάμιση ώρα συζητούσαν τα αυτονόητα. Η λύση είναι να κάτσουν κάτω να συζητήσουν. Η βαβούρα συντηρεί… αυτήν την κατάσταση. Γι’ αυτό γίνεται στα Περιφερειακά Συμβούλια και όχι στις Επιτροπές γιατί υπάρχουν κάμερες. Θέλουν να τους δει ο κόσμος. Ότι η Νικολάκου φοράει το καπέλο το ωραίο και ο Τατούλης είναι… πλανητάρχης. Ο Πτωχός έχει την πλειοψηφία και ο Κουτσούλης είναι μαζί του, ας αλλάξει τον κανονισμό», σχολίασε καταληκτικά, ο διευθυντής του Best.