Παρασκευή
19
Ιούλιος
TOP

Ο Θανάσης Πετράκος για την υγειονομική καλυψη της Ανατολικής Πυλίας: “Ανάλγητοι και προκλητικοί”

Δήλωση του Θανάση Πετράκου

Πρώην Βουλευτή και υποψήφιου Ευρωβουλευτή με την «Ενωτική Πρωτοβουλία ΜέΡΑ -25/Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά»

Η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας του  Υπουργείου  Υγείας   στην ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας  Γιάννη Λαμπρόπουλου, ότι  δήθεν «οι υγειονομικές ανάγκες των κατοίκων της ΝΑ Πυλίας καλύπτονται επαρκώς με τους γιατρούς των Περιφερειακών Ιατρείων της περιοχής και τους 3 σταθμούς ΕΚΑΒ στη Μεσσηνία (σε Καλαμάτα, Πύλο και Φιλιατρά)» αλλά και ότι «υπάρχει επάρκεια ιατρικού προσωπικού στα Κέντρα Υγείας στην περιφέρεια της Μεσσηνίας»!!!!   προκαλεί αγανάκτηση,   διότι λένε συνειδητά ψέματα  και επιπλέον χωρίς ντροπή  προκαλούν με την αναλγησία  τους  .

Κύριε Γεωργιάδη και  κυρία Αγαπηδάκη οι πολίτες της υπαίθρου Μεσσηνίας και ιδιαίτερα της  Ανατολικής Πυλίας γνωρίζουμε πολύ  καλά ότι η έλλειψη γιατρών και ασθενοφόρου  στην περιοχή της Ανατολικής Πυλίας έχει  ως συνέπεια  να έχουμε   θρηνήσει την απώλεια πολλών συνανθρώπων μας   και νέων παιδιών,    οι οποίοι μπορούσαν να είχαν σωθεί, αν υπήρχε ασθενοφόρο στη Κορώνη και Κέντρο Υγείας στη περιοχή ώστε να υπάρχει Υγειονομική κάλυψη της   περιοχής 24  ώρες την ημέρα  και 7  ημέρες την εβδομάδα  .

Συνεπώς η απάντηση σας, ότι  η υγειονομική κάλυψη των κατοίκων της υπαίθρου είναι επαρκής είναι  άκρως ανυπόστατη, ανάλγητη  και προκλητική  διότι γνωρίζεται πολύ  καλά  πως  , ασθενοφόρο στην περιοχή της Κορώνης και  συνολικά της Ανατολικής Πυλίας  δεν υπάρχει, κι ας πενταπλασιάζεται ο πληθυσμός των περιοχών τους καλοκαιρινούς μήνες  ούτε  υγειονομική κάλυψη υπάρχει 24  ώρες την ημέρα  και 7  ημέρες την εβδομάδα  . Επιπλέον γνωρίζετε ότι το   αίτημα να υλοποιηθεί επιτέλους ο νόμος (ΦΕΚ 1755/2007) για τη δημιουργία ΚΥ στην Ανατολική Πυλία και να υλοποιηθεί άμεσα η επιτακτική ανάγκη για να γίνει σταθμός του ΕΚΑΒ στην Κορώνη  είναι απόφαση και του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου  και των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Πύλου  –  Νέστορος  και Μεσσήνης . Άρα μην  ψεύδεσθε  και  μην μας προκαλείτε .

Απαιτούμε να υλοποιηθεί επιτέλους ο νόμος (ΦΕΚ1755/2007) για τη δημιουργία ΚΥ στην Ανατολική Πυλία.

.  Να γίνει επιτέλους άμεσα σταθμός ΕΚΑΒ στην Κορώνη με  Ασθενοφόρο-Κινητή  μονάδα  όλο το 24ωρο για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Κορώνης με κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ,.

και να λειτουργεί ουσιαστικά το κέντρο εφημερίας στη Λογγά, 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο .

Επειδή δεν πρέπει  να  συνεχίσουμε να  ανεχόμαστε την πολιτική αναλγησία και τον εμπαιγμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη ούτε  να θρηνήσουμε και  άλλα θύματα επειδή δεν υπάρχει ούτε γιατρός ούτε ασθενοφόρο  στη περιοχή ο  μόνος δρόμος που έχουμε είναι ο δρόμος του  μαζικού  και δυναμικού αγώνα  και ο δρόμος της πολιτικής αποδοκιμασίας της  κυβέρνησης .

Είναι ευθύνη και υποχρέωση των Δύο Δήμων Πύλου  –  Νέστορος  και Μεσσήνης και όλων των φορέων της περιοχής  να οργανώσουν άμεσα  μαζική  και δυναμική κινητοποίηση  των πολιτών και είναι υποχρέωση των πολιτών να συμμετάσχουν  αλλά και  να αποδοκιμάσουν πολιτικά την κυβέρνηση  στις επερχόμενες ευρωεκλογές . Μόνο αυτή τη γλώσσα  καταλαβαίνουν  ο  κ.  Α. Γεωργιάδης και ο  κ. Κ.  Μητσοτάκης .

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ