Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Ο Τσίπρας συνάντησε τον Κασσελάκη μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Λίγα 24ωρα μετά την θυελλώδη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον διάδοχό του στην ηγεσία του κόμματος, Στέφανο Κασσελάκη. Το τετ α τετ έγινε το βράδυ της Τετάρτης (16.11.2023) στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού.

Πολλοί είναι εκείνοι που είχαν ζητήσει από τον Αλέξη Τσίπρα να “σπάσει” τη σιωπή του και να μιλήσει για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνος όμως επέλεξε να μην παραστεί ούτε στην Κεντρική Επιτροπή. Όμως, φαίνεται, ότι η αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη και κυρίως η κριτική του στο “μαξιλάρι” των 37 δισ. που άφησε η κυβέρνηση Τσίπρα, έκαναν τον πρώην πρωθυπουργό να αλλάξει άποψη.

Το ραντεβού κλείστηκε όταν ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν σκέψεις. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκε και η συνάντηση κλείστηκε για το απόγευμα της Τετάρτης στο πολιτικό γραφείο του Αλέξη Τσίπρα.

Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση Τσίπρα – Κασσελάκη μετά την… εθιμοτυπική που είχε γίνει στη Βουλή, ύστερα από την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τι λέει η πλευρά Τσίπρα

Στο έκτακτο τετ α τετ του με τον Στέφανο Κασσελάκη, όπως αναφέρουν άνθρωποι από το περιβάλλον του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό του κόμματος. Τόνισε την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Ενότητα που μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.

Τι λέει η πλευρά Κασσελάκη

Κύκλοι κοντά στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ,  Στέφανο Κασσελάκη τόνιζαν ότι η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα , όπως κάθε φορά, καθώς ο νυν και ο πρώην πρόεδρος επικοινωνούν τακτικά. Η συζήτηση, τόνιζαν, ήταν εφ’ όλης της ύλης με επικέντρωση στην ανάγκη για την ενότητα στο κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι πολλές συζητήσεις προκάλεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη (το βράδυ της Δευτέρας) την οποία προσπάθησε να υποβαθμίσει ο πρώην πρωθυπουργός, ωστόσο υπάρχουν πολλά σενάρια για τον λόγο για τον οποίο πραγματοποιήθηκε.

Να σημειωθεί ότι στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης είχε στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία για την ώρα μπορεί να παραμένει στο κόμμα, αλλά πολλοί θεωρούν πως είναι θέμα χρόνου η αποχώρησή της, μαζί με την ομάδα των 6+6. Και αυτή είναι μια από τις αγωνίες του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος έτεινε και χθες χείρα φιλίας στην συνδιεκδικήτρια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ.

πηγη  newsit.gr