Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Οι 4 λόγοι για τους οποίους οι ξένοι θέλουν τώρα να αγοράσουν εξοχικά στην Ελλάδα

Κι όμως, η αύξηση των επιτοκίων φαίνεται ότι έχει λειτουργήσει θετικά για την άνοδο της ζήτησης από το εξωτερικό για την αγορά εξοχικών στη χώρα μας. Αυτό προκύπτει από την τελευταία μελέτη που πραγματοποίησε η εταιρεία Elxis, η ελληνική εταιρεία που εδρεύει στην Ολλανδία, με γραφεία στην Ουτρέχτη αλλά και σε Θεσσαλονίκη- Κρήτη και ειδικεύεται σε πωλήσεις εξοχικών κατοικιών στην Ελλάδα.

Όπως προκύπτει, το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας εντοπίζεται στις χαμηλές ακόμη (σε σύγκριση τουλάχιστον με άλλες ευρωπαϊκές αγορές) τιμές των ακινήτων ιδιαίτερα στην ηπειρωτική χώρα, σε τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου, Χαλκιδικής κ.ο.κ. με τους υποψήφιους ξένους αγοραστές να αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική αγοράς ενός ακινήτου ιδιαίτερα ως μέσο άμυνας έναντι του πληθωρισμού.

«Μετά την αύξηση των επιτοκίων, βλέπουμε ότι, μεταξύ των πελατών μας, έχει παγώσει η επιθυμία για τραπεζικό δανεισμό, στο πλαίσιο της απόκτησης ενός εξοχικού. Αυτό συμβαίνει επειδή, το επιτόκιο του δανεισμού, ύψους 4% – 5%, στην ουσία εκμηδενίζει την απόδοση που μπορεί να έχει ένας επενδυτής, από την εκμετάλλευση της εξοχικής κατοικίας που αγοράζει», σημειώνει ο κ. Γιώργος Γαβριηλίδης, διευθύνων σύμβουλος της Elxis. Σύμφωνα με τον ίδιο, η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι όσοι επενδυτές προέρχονται από χώρες της Δυτικής και Βόρειας Ευρώπης, π.χ. από Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστρία και Ελβετία, προτιμούν πλέον να χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο τις αποταμιεύσεις τους «για την απόκτηση ενός εξοχικού στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, γιατί έτσι μπορούν να αποφύγουν την λήψη στεγαστικού δανείου»

διαβάστε την συνέχεια του ρεπορτάζ στο www.newmoney.gr πατώντας εδώ