Παρασκευή
21
Ιούνιος
TOP

Oι 6 σημαντικότερες δράσεις για την στήριξη των οικογενειών -Ποια νέα μέτρα εξετάζονται για το δημογραφικό

Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η στήριξη των νέων οικογενειών, όπως επεσήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο του συνεδρίου «Δημογραφικό 2024 – Εθνική Προτεραιότητα».

Η κυβέρνηση έχει εφαρμόσει ήδη 60 πολιτικές για τη στήριξη των οικογενειών και την μεγαλύτερη συμμετοχή των ηλικιωμένων στην αγορά εργασίας, σε μια εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος.

Πέρα όμως από τις έως τώρα πρωτοβουλίες ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε και νέα μέτρα στήριξης των οικογενειών στο άμεσο μέλλον και συγκεκριμένα μετά τις Ευρωεκλογές.

To πρόγραμμα «Σπίτι Μου»
Η κυβέρνηση θα εστιάσει το αμέσως επόμενο διάστημα στο πρόγραμμα «Σπίτι Μου», το οποίο έχει γνωρίσει μεγάλη ανταπόκριση και είναι αρωγός στην προσπάθεια χιλιάδων νέων ζευγαριών να αποκτήσουν κατοικία και οικογένεια.

Μέχρι στιγμής, έχουν δοθεί 6.049 δάνεια, ύψους 500 εκατ. ευρώ, μέσω του προγράμματος «Το Σπίτι Μου», ενώ το συνολικό ποσό που θα διατεθεί θα αυξηθεί στο ένα δισ. ευρώ.

Εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες
Την εξίσωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες εξετάζει η κυβέρνηση ως ένα μέτρο ενίσχυσης της οικογένειας και αντιμετώπισης της υπογεννητικότητας.

Σε μια πιθανή εξίσωση, θα παρέχονται κίνητρα όπως μείωση του τεκμηρίου κατά 50% για τους ελεύθερους επαγγελματίες, μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος, αυξημένη μοριοδότηση σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές εξετάσεις και τις μετεγγραφές φοιτητών, απαλλαγή από το φόρο πολυτελούς διαβίωσης στα 6θέσια Ι.Χ. και προστασία από τις απολύσεις.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Πηγή: iefimerida.gr