Τετάρτη
22
Ιανουάριος
TOP

Οι Αρχές ερευνούν αν η Ρούλα Πισπιρίγκου χορηγούσε κεταμίνη στη Τζωρτζίνα από το 2021

Οι Αρχές θεωρούν δεδομένο πως η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθευόταν την ουσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όταν η ίδια το έκρινε απαραίτητο, προκειμένου να πειραματίζεται, χορηγώντας μικρές ή μεγάλες δόσεις στην 9χρονη κόρη της.

Νέα στοιχεία «φωτιά» για την υπόθεση θρίλερ της Πάτρα έρχονται στο φως της δημοσιότητας όσο προχωρούν οι έρευνες, με τις αρχές να επιχειρούν να ξετυλίξουν το κουβάρι και να φτάσουν στη λύση του μυστηρίου.

Όπως έχει γίνει, μέχρι στιγμής γνωστό, η 9χρονη Τζωρτζίνα έχει δολοφονηθεί με κεταμίνη, μια ουσία που σε πολύ μεγάλη ποσότητα μπορεί να αποδειχτεί φονική. Για τη δολοφονία του 9χρονου κοριτσιού έχει συλληφθεί και προφυλακιστεί η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η ίδια αρνείται την δολοφονία της κόρης της, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από πού προμηθεύτηκε την εν λόγω ουσία. Οι Αρχές που ερευνούν την υπόθεση έχουν ρίξει το βάρος τους στις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο, ενώ ερευνάται και στενό συγγενικό πρόσωπο της 33χρονης μητέρας, το οποίο έχει «παρελθόν» με ναρκωτικές ουσίες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Real News, με δεδομένο το γεγονός πως όταν η Τζωρτζίνα εισήχθη για πρώτη φορά στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, τον Απρίλιο του 2021, είχε όλα τα συμπτώματα χρήσης κεταμίνης, οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών εκτιμούν πως η μητέρα της, ήδη από τότε, είχε την ευχέρεια να προμηθεύεται το ναρκωτικό από «πηγές» που υπήρχαν στην Πάτρα.

Οι Αρχές θεωρούν δεδομένο πως η Ρούλα Πισπιρίγκου προμηθευόταν την ουσία ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όταν η ίδια το έκρινε απαραίτητο, προκειμένου να πειραματίζεται, χορηγώντας μικρές ή μεγάλες δόσεις στην 9χρονη κόρη της.

Έτσι, δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο και τη μέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας, τον Ιανουάριο του 2022, η μητέρα της, που φέρεται να τη δολοφόνησε, να είχε μαζί της τις δόσεις κατεμίνης που χρειαζόταν.

Το σοβαρό ερώτημα

Αυτή είναι μια λογική εξήγηση, όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν την εξέλιξη των ερευνών. Ωστόσο, θέτουν ένα σοβαρό ερώτημα: «Το άτυχο παιδί χρειάστηκε αρκετές μέρες νοσηλείας. Είναι δυνατόν η 33χρονη να είχε όλες αυτές τις ημέρες μαζί της την κεταμίνη, με κίνδυνο κάποια στιγμή να αποκαλυφθεί;»

Οι αρχές ίσως δώσουν την απάντηση μέσα από τη διερεύνηση των κλήσεων που δέχτηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου εκείνη την ημέρα στο κινητό της.

Εγκληματική ενέργεια οι θάνατοι Μαλένας και Ίριδας; – Οι ομοιότητες με τη δολοφονία της Τζωρτζίνας

Παράλληλα, ενώ οι αρχές συνεχίζουν την έρευνα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, στο στόχαστρο έχουν μπει οι θάνατοι της  Μαλένας και της Ίριδας, των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.

Ο πρόεδρος Ιατροδικαστών, Γρηγόρης Λέων μίλησε στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο» για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας που εξετάζονται εκ νέου, μετά τα στοιχεία που απέδειξαν πως ο θάνατος της Τζωρτζίνας είναι εγκληματική ενέργεια.

Ο κ. Λέων είπε πως υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν το ίδιο και για τους δύο πρώτους θανάτους, με τον ίδιο μηχανισμό, αυτόν της έλλειψης οξυγόνου.

«Όσον αφορά το πρώτο παιδί, νομίζω την απάντηση και τη λύση πέρα από την τριμελή επιτροπή, θα δώσει και ο καθηγητής Παθολογικής Ανατομικής, Μανώλης Αγαπητός και αυτό γιατί τα εύρημα, σε ό,τι αφορά τη Μαλένα είναι αυτά που ανέδειξε ο ίδιος» επισήμανε ο κ. Λέων.

Προβλήματα στην καταγραφή της αιτίας θανάτου

Στην πρώτη έκθεση έχουμε προβλήματα με την καταγραφή της αιτίας θανάτου, καθώς άλλο έχει καταγράψει ο παθολογοανατόμος και άλλο ο ιατροδικαστής, εξήγησε ο κ. Λέων.

Προβλήματα υπάρχουν επίσης και στη λήψη των δειγμάτων, με τον ιατροδικαστή να τονίζει πως ένα βασικό και ζωτικό όργανο από το οποίο πρέπει να ληφθεί δείγμα είναι ο εγκέφαλος, κάτι το οποίο δε συνέβη στην πρώτη περίπτωση.

Αναφορικά με τον θάνατο της Ίριδας, ο κ. Λέων είπε πως τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.

«Μιλά» το τάμπλετ της 9χρονης

Την ίδια στιγμή, στα εγκληματολογικά εργαστήρια μεταφέρθηκε το τάμπλετ που ανασύρθηκε από το μνήμα της 9χρονης στο κοιμητήριο Συχαινών, στην Πάτρα.

Αστυνομικοί παρέλαβαν τον υπολογιστή – τάμπλετ προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία που μπορούν να αντληθούν και να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας για τον θάνατο του παιδιού.

Η 18η ανακρίτρια, μετά την επίσημη επιβεβαίωση που έδωσε την Παρασκευή ο πατέρας του παιδιού ότι η μητέρα τοποθέτησε στο φέρετρο το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, διέταξε το άμεσο άνοιγμα του τάφου για να αφαιρεθεί το αντικείμενο και να διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας.

Το γεγονός πως θάφτηκε η μικρή Τζωρτζίνα με το τάμπλετ της κίνησε τις υποψίες των αρχών και από την έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι Αρχές θα εξετάσουν αν προκύπτουν περαιτέρω στοιχεία για τη διαδρομή της κεταμίνης ή άλλων ουσιών που οδήγησαν στο θάνατο την 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Μάλλον σχετίζεται με τον τρόπο τέλεσης του φερόμενου εγκλήματος το οποίο αν προχωρήσει σε κατηγορία θα πρέπει να αποδειχτεί ακριβώς όχι απλά με φήμες αλλά με αποδείξεις ότι ένα άνθρωπος μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το «όπλο» σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο» δήλωσε η εγκληματολόγος Μαρία Αλβανού.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας πως είχαν εγερθεί σημαντικά ερωτήματα για τον θάνατο της 9χρονης.

«Οι συναρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία, έχουμε διευρύνει τον κύκλο και πιστεύουμε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε μία σαφή εικόνα για τα ακριβή αίτια των θανάτων και των άλλων παιδιών» σημείωσε ο Λευτέρης Οικονόμου.

Πηγή: tanea.gr