Κυριακή
21
Ιούλιος
TOP

Οι «Γαλάζιες Σημαίες» θα… ανακοινωθούν από την Καλαμάτα

Συνάντηση εργασίας ενόψει της ανακοίνωσης τον ερχόμενο μήνα των Γαλάζιων Σημαιών 2024, είχε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, με τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας της Φύσης, Γιώργη Θεοδωράτο, σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου 2024. Σημειώνεται ότι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), αποτελεί εθνικό χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα μας, και είναι αρμόδια για τις βραβεύσεις ακτών, μαρινών και τουριστικών σκαφών.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Γιώργος Λαζαρίδης, καθώς ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού του Δήμου Νίκος Γιαννακόπουλος.

Κατά τη συνάντηση τέθηκαν θέματα που άπτονται της τουριστικής προβολής και ανάδειξης της Καλαμάτας. Από τον κ. Θεοδωράτο, δόθηκαν τα εύσημα για την άψογη, όπως χαρακτήρισε, κατάσταση των οργανωμένων παραλιών του Δήμου Καλαμάτας, που είναι και αυτές που λαμβάνουν κάθε χρόνο τη Γαλάζια Σημαία.

Όπως επισημάνθηκε, σχεδιάζεται η Καλαμάτα να είναι φέτος η πόλη απ’ όπου θα γίνει και η επίσημη ανακήρυξη των πανελλαδικών αποτελεσμάτων του προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” για το 2024, στα μέσα Μαΐου, και θα γίνουν και παράλληλες εκπαιδευτικές δράσεις – εκδηλώσεις με τη συμμετοχή σχολείων, την ημέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, παρουσία και εκπροσώπων του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι παραλίες του Δήμου Καλαμάτας που επιβραβεύονται ανελλιπώς με “Γαλάζια Σημαία” είναι 4: «Ανατολική Καλαμάτα – Ανάσταση», «Ανατολική Καλαμάτα – Τέρμα Ναυαρίνου», «Βέργα – Αλμυρός» και «Μικρή Μαντίνεια», ενώ υπό αξιολόγηση φέτος είναι και η παραλία του «Κορδία» .