Τρίτη
29
Νοέμβριος
TOP

Οι κορυφαίοι αθλητές επιλέγουν για την προετοιμασία τους την Καλαμάτα (video)

Μια κίνηση που έπρεπε να γίνει… χρόνια δρομολογήθηκε τελευταία χάριν σε παρεμβάσεις που έτρεξαν από την αυτοδιοίκηση, στις αθλητικές υποδομές της Καλαμάτας. Το στάδιό της άλλαξε προς το καλύτερο όψη και γίνεται σημείο αναφοράς στις καλύτερες δυνατές συνθήκες που προσφέρονται για την προετοιμασία Ελλήνων και ξένων αθλητών. Ανάμεσά τους ο Μίλτος Τεντόγλου, ο Εμμανουήλ Καραλής και η ομάδα του κορυφαίου προπονητή Γιώργου Πομάσκι.

Με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών της χώρας μας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, από 15 έως 22 Απριλίου 2022, camp αλμάτων που διοργανώνει o ΣΕΓΑΣ. Το μεσημέρι της Πέμπτης, 14 Απριλίου 2022, επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο, Θανάση Βασιλόπουλο οι εν λόγω αθλητές μαζί με τον πρώην πρωταθλητή Μήκους και νυν προπονητή του Μεσσηνιακού Γ.Σ. Λούη Τσάτουμα, ο οποίος κατέχει και το πανελλήνιο ρεκόρ μήκους το 2007 (8,66 μ.), συνοδευόμενοι από τους ομοσπονδιακούς προπονητές Γιώργο Πομάσκι και Παναγιώτη Συμεωνίδη και τον προπονητή και μέλος του Μεσσηνιακού Δημήτρη Πουλόπουλο. Ο Μίλτος Τεντόγλου δήλωσε ότι θα προσπαθήσει στην Καλαμάτα να καταρρίψει το πανελλήνιο ρεκόρ του Τσάτουμα, ενώ αυτός του το ευχήθηκε χαμογελώντας. Στους αθλητές και τους προπονητές προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα του Δήμου.

Μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Καλαμάτας δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι εδώ, που επέλεξαν και πάλι την Καλαμάτα για να προπονηθούν. Μια πόλη που διαθέτει αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και καιρικές συνθήκες για προπονήσεις και αγώνες. Βεβαίως, έχουμε μπροστά μας και τα «Παπαφλέσσεια», προετοιμαζόμαστε κατάλληλα γι’ αυτό και απ’ ότι μιλήσαμε και με τον Δημήτρη Πουλόπουλο θα είναι αναβαθμισμένα εφέτος. Ως Δήμος, προφανώς στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία τέτοια και τις αθλητικές διοργανώσεις διότι θεωρούμε τον αθλητισμό κοινωνικό αγαθό κι έτσι τον αντιμετωπίζουμε».

Ο κ. Πομάσκι δήλωσε χαρούμενος που έγινε δυνατή η διοργάνωση μιας καλής προετοιμασίας αθλητών στην Καλαμάτα. Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ. Βασιλόπουλος και τον Περιφερειάρχη Π. Νίκα, «που ανανέωσαν τα υλικά στο Στάδιο» και πρόσθεσε. «Τώρα πια το Στάδιο είναι πολύ πιο όμορφο και πολύ πιο πλούσιο σε αθλητικά υλικά, ώστε να μπορούμε να κάνουμε πολύ πιο καλά την προετοιμασία μας. Κάνουμε το παν για να έχουμε πολύ καλές επιδόσεις στο μίτινγκ που θα γίνει στις 21 Μαΐου (Παπαφλέσσεια) που εφέτος θα είναι πολύ αναβαθμισμένο και ευχαριστούμε τον Δήμαρχο που κάνει όλα αυτά για εμάς. Μας δίνεται η δυνατότητα και να προετοιμαστούμε, και να αγωνιστούμε και να κάνουμε προπόνηση μαζί με τα δικά σας τα παιδιά. Περιμένουμε έναν καινούργιο Τσάτουμα στην ομάδα μας!».

Τέλος ο πρωταθλητής Εμμανούλ Καραλής εξέφρασε την αγάπη του για την Καλαμάτα καθώς είναι από τις περιοχές που θέλει και επιλέγει για τις προπονήσεις του.

Σημειώνεται ότι στο καμπ αλμάτων της Καλαμάτας θα συμμετάσχουν περίπου 35 αθλητές και αθλήτριες των αλμάτων, από πολλές περιοχές της χώρας. Στόχος, όπως είπε ο κ. Πομάσκι στον Δήμαρχο είναι να γίνει η Καλαμάτα προπονητικό κέντρο και το χειμώνα δημιουργώντας τις κατάλληλες συνθήκες αφού αυτό ζητούν αθλητές από πάρα πολλές ξένες χώρες.