Παρασκευή
21
Ιούνιος
TOP

Οι στοχεύσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον τουρισμό (video)

Η ώθηση που έχει δώσει η Costa Navarino με την τεράστια προσφορά σε όλα τα επίπεδα αλλά κυρίαρχα ο τρόπος διαχείρισης που δείχνει τον δρόμο, αναδεικνύει ουσιαστικά και την κατευθύνση πάνω στην οποία μπορεί να κινηθεί το τουριστικό μοντέλο στην Πελοπόννησο με συνέργειες και έμφαση στην προστιθέμενη αξία.

«Κάτι που ήταν κρίσιμο και κάλυψε ένα κενό που υπήρχε, είναι ότι ως οργανισμός η TEMEΣ έχει μέγεθος και την κρίσιμη μάζα να κάνει τη διαφορά. Αυτό ήταν μια μεγάλη επιτυχία και έπαιξε ηγετικό ρόλο στη νότια Πελοπόννησο όσον αφορά στην ανάπτυξη της τουριστικής αγοράς» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Θανάσης Μιχελόγγονας.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ήδη δομήσει τον σχεδιασμό της για τη νέα τουριστική περίοδο και με βασικό ζητούμενο την εξωστρέφεια, όπως σημείωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST και επιδιώκει «άνοιγμα» σε νέες αγορές.

Η Περιφερειακή Αρχή του Δημήτρη Πτωχού θέτει ως βασικό ζητούμενο την ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας, διεκδικώντας χρηματοδοτικά εργαλεία προβαίνοντας σε παρεμβάσεις και λαμβάνοντας αποφάσεις που θα βγάλουν τους επαγγελματίες του τουρισμού που από το όποιο αδιέξοδο με την έλλειψη υποβάθρου να αποτελεί τον τομέα που «έχουμε τρέξει πιο γρήγορα από οτιδήποτε άλλο. Ξέρουμε ότι υπάρχει το οριστικό κείμενο, σήμερα είχαμε τη δημοσίευση».

Ειδική αναφορά έγινε και στα όσα έπονται για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με την περιφέρεια να πιέζει προς την κατεύθυνση των εξελίξεων.

Ο κ. Μιχελόγγονας στάθηκε ιδιαίτερα και στα  όσα έρχεται να προσφέρει η δημιουργία DMMO που στοχεύσει στη διάρκεια και τη συνέχεια των πολιτικών, την ευθυγράμμιση των εταίρων του οικοσυστήματος τουρισμού, και την στενή συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.