Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

Ολοκληρώθηκαν οι δημαιρεσίες στον δήμο Άργους – Μυκηνών – Αναδείχθηκαν τα μέλη του νέου Προεδρείου του ΔΣ και τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ολοκληρώθηκαν την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, οι δημαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους – Μυκηνών και την εκλογή των μελών της Δημοτικής Επιτροπής

Στη συνεδρίαση για την εκλογή Προεδρείου, προήδρευσε η Αναστασία Αργυροπούλου, ως η Δημοτική Σύμβουλος από την παράταξη της πλειοψηφίας που εξελέγη με τις περισσότερες ψήφους.

Ομόφωνα νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, δι΄ ανατάσεως της χειρός, μετά από πρόταση του Δημάρχου Γιάννη Μαλτέζου, εξελέγη ο Κώστας Αναγνωστόπουλος από τη «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ», ο οποίος ανέφερε ότι αποτελεί μεγάλη τιμή και πρόκληση για τον ίδιο και ότι θα ανταποκριθεί επάξια στις υψηλές απαιτήσεις των νέων του καθηκόντων.

Στη θέση του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε από τη μείζονα αντιπολίτευση και εξελέγη ομόφωνα ο Μάριος Ρέσκος, ενώ Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε από το «Πάμε Αλλιώς» και εξελέγη, επίσης ομόφωνα, ο Γρηγόρης Γρίβας.

Για την επταμελή Δημοτική Επιτροπή που θα ασκεί πλέον τις αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής, της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και της Εκτελεστικής Επιτροπής, εξελέγησαν με ψηφοφορία, πέντε τακτικά και έξι αναπληρωματικά μέλη από την πλειοψηφούσα παράταξη (ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ), ενώ από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, τρία τακτικά μέλη και τρία αναπληρωματικά μέλη.

Από την παράταξη «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» εξελέγησαν ως τακτικά μέλη οι:

 1. Βαρδάκας Αντώνιος
 2. Αλεξανδρόπουλος Γεώργιος
 3. Λιόλιος Αντώνιος
 4. Κολεβέντης Φώτιος
 5. Καραβίδας Βασίλειος

Αναπληρωματικά μέλη από την παράταξη «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» εξελέγησαν:

 1. Δημάκης Γεώργιος
 2. Γάτσιου Δήμητρα
 3. Ξηνταροπούλου Φαίδρα
 4. Δαμάλας Σωτήριος
 5. Ζουλούμη Μαρία
 6. Πούλος Χρήστος

Τακτικά μέλη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας:

 1. Καμπόσος Δημήτριος
 2. Πετσέλης Χρήστος
 3. Σκούφης Παναγιώτης

Αναπληρωματικά μέλη από τις παρατάξεις της μειοψηφίας:

 1. Γρίβας Γρηγόριος
 2. Χασάπης Παναγιώτης
 3. Διολίτσης Πέτρος

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος, Γιάννης Μαλτέζος αφού συνεχάρη τον νέο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και του ευχήθηκε καλή θητεία, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ομόφωνη εκλογή των μελών του Προέδρου, τονίζοντας την σημασία της παραγωγικής αντιπολίτευσης και όχι και όχι μια στείρας αντιπαράθεσης χωρίς ουσία.

Παράλληλα ενημέρωσε το σώμα για την ζωντανή μετάδοση όλων των δημοτικών συμβουλίων τονίζοντας, πως όλες οι κρίσιμες αποφάσεις για τον τόπο θα παίρνονται με ‘’ανοιχτές πόρτες’’ με τους πολίτες παρόντες και όχι εν κρυπτό όπως γινόταν παλαιότερα.

Το βίντεο από την συνεδρίαση.