Πέμπτη
18
Ιούλιος
TOP

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η ανάρτηση Αντετοκούνμπο για τη σημαία και η συγκίνηση της Ντρισμπιώτη – Δείτε τι έγραψαν στα social media

Περίπου δύο εβδομάδες απέχουμε από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Παρίσι. Πρόκειται για την κορυφαία αθλητική διοργάνωση παγκοσμίως, με τους μεγαλύτερους αθλητές να δίνουν ραντεβού κάθε τέσσερα χρόνια και μια διάκριση εκεί θεωρείται η ύψιστη για τον καθένα.
Η ελληνική αποστολή είναι εκείνη που εισέρχεται πάντα πρώτη στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων ως «παράσημο» της ιστορίας. Έτσι, η ευθύνη του σημαιοφόρου της ελληνικής αποστολής είναι ελαφρώς μεγαλύτερη και για αυτό κάθε χρόνο υπάρχει ειδική διαδικασία για να αποφασιστεί ποιος θα το σηκώσει. Η Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε στη χθεσινή της συνεδρίαση ότι Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, οι οποίοι αναλαμβάνουν το ρόλο από τον Λευτέρη Πετρούνια και την Άννα Κορακάκη που είχαν τον ίδιο ρόλο το 2021 στο Τόκιο.

Όσον αφορά την επιλογή των δύο σημαιοφόρων, απαντήσεις έδωσε από χθες ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος λέγοντας ότι η απόφαση ελήφθη «σύμφωνα με την προτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, ακολουθώντας το πνεύμα των καιρών και τηρώντας την προσπάθεια για ισότητα των φύλων».

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του www.protothema.gr πατώντας εδώ