
Στον πάγο μπαίνουν οι μισές πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ που ήταν να γίνουν στα τέλη του τρέχοντος μηνός, ενώ στον αέρα βρίσκονται όλες οι πληρωμές για το διάστημα συνολικά από τον Οκτώβριο έως και το Δεκέμβρίου του τρέχοντος έτους.
Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το newsit.gr από αρμόδια στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, παγώνουν οι πληρωμές επιδοτήσεων μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ στους κτηνοτρόφους και τους μελισσοκόμους (γύρω στα 125 εκατ. ευρώ), οι οποίες ήταν να γίνουν τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 σχετικά με το βιολογικό πρόγραμμα.
Για να γίνουν οι παραπάνω πληρωμές θα προηγηθεί έλεγχος ο οποίος θα διαρκέσει από 1 έως 3 μήνες, το αργότερο. Αντίθετα, θα πληρωθούν κανονικά την ερχόμενη Δευτέρα οι καλλιεργητές (125 εκατ. ευρώ) για το ίδιο πρόγραμμα.
Όσον αφορά τις επόμενες πληρωμές του ΟΠΕΚΕΠΕ (κοντά στα 500 εκατ. ευρώ) με βάση τις νέες αιτήσεις των όλων των αγροτο – κτηνοτρόφων, για να γίνουν θα πρέπει να προηγηθούν νέοι έλεγχοι.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του newsit.gr πατώντας εδώ