Δευτέρα
27
Μάρτιος
TOP

Οργισμένη αντίδραση βουλευτών της ΝΔ κατά Σκρέκα στη Βουλή για την εκτός σχεδίου δόμηση – Τι είπε σε Σκρέκα ο Μαντάς

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις βουλευτών της ΝΔ προς τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα για την μερική παράταση που δίνεται στην κατά παρέκκλιση οικοδόμηση ακινήτων σε εκτός σχεδίου περιοχές. Με την ρύθμιση μπορούν να οικοδομούνται ακίνητα χωρίς να υπάρχει Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο αν η αίτηση για έκδοση οικοδομικής άδειας ή προέγκρισης υποβληθεί μέχρι και την 30ή Σεπτεμβρίου 2023.

Ουσιαστικά η ρύθμιση του Κώστα Σκρέκα παρέχει την δυνατότητα αυτή μόνο σε όσους έχουν καταθέσει αίτηση οικοδομικής άδειας προκειμένου να καταθέσουν και τα υπόλοιπα έγγραφα.

Ο Περικλής Μαντάς παρατήρησε ότι «δεν μπορεί μία ασυνέπεια του κράτους να την πληρώνουν οι πολίτες
Γιατί δεν δίνουμε κατά παρέκκλιση δόμηση μέχρι να έρθει το νομικό πλαίσιο;»

Ο υπουργός από την πλευρά του υποστήριξε πως «η κατά παρέκκλιση δόμηση στις εκτός σχεδίου περιοχές έχει καταργηθεί με νόμο το 2020. Έχετε ψηφίσει αυτό το νόμο κύριοι συνάδελφοι. Θα μπορεί να αξιοποιήσει την περιουσία του. Κάνει αίτηση να απαντήσει η υπηρεσία τον Σεπτέμβριο του 2023».

Οι αντιδράσεις των γαλάζιων βουλευτών συνεχίστηκαν με έντονες συνομιλίες που είχαν στα υπουργικά έδρανα.

Η συζήτηση ήταν αρκετά έντονη με αποτέλεσμα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης να φέρεται ότι τους είπε πως «δεν είναι εικόνα αυτή και να βγείτε έξω από την αίθουσα της Ολομέλεια για να του τα πείτε».

πηγη newsit.gr