TOP

Όταν στο ΠΕΣΥ παίζουν τις… κουμπάρες

Αν και το καλοκαιρινό… mood δεν έφερνε διόλου με αποκριές, οι πολιτικές «μάσκες» έπεσαν. Και χρειάστηκε μόνο ένα απλό χρονικό ξετύλιγμα των όσων συνέβησαν στην συνεδρίαση του ΠΕΣΥ για να επιβεβαιωθούν τα όσα σε πρώτο επίπεδο είχαν εξελιχθεί στο Δ.Σ. της Καλαμάτας.

Την ώρα που όλοι κοιτούσαν το δάσος και όχι το… δέντρο, είχε στηθεί η πρώτη στόχευση, ενορχηστρωμένη δομικά και πολιτικά από κέντρα, παράκεντρα και ξώφαλτσους… κολαούζους.

Το αντιπλημμυρικό της Καλαμάτας -αφού δεν κατορθώθηκε με κανένα άλλο θέμα να γίνει αυτό- θα γινόταν το… άρμα για να ανοίξει το μέτωπο ενάντια στον Δήμαρχο Καλαμάτας.

Γιατί για το έργο αυτό καθ’ αυτό, την αναγκαιότητα, την αρτιότητά του και τα υπόλοιπα, οι απαντήσεις ήταν τέτοιες που όχι απλά έκλειναν στόματα, αλλά οι όποιες ενστάσεις των «αντιπλημμυρολόγων» έμοιαζαν να προκαλούν… γέλιο.

Έτσι, επειδή, προφανώς ο πρωινός καφές που (δεν) τους… κέρασε ο Θ. Βασιλόπουλος ήταν πικρός ή επειδή δεν τον γουστάρουν γιατί δεν πέρασε από την επιτροπή των καλλιστείων για υποψηφίους (του χεριού και του ποδιού τους) ή επειδή υπέγραψε μια μεγάλη επιτυχία για την Καλαμάτα -με τις 100 κλιματικά έξυπνες και ουδέτερες πόλεις- ή για πολλά άλλα, η πολιτική επιλογή ήταν «στημένη» και καλά οριοθετημένη εδώ και καιρό (τύφλα να έχει η… οριοθέτηση του Νέδοντα).

Με την συγκολλητική ουσία της καρέκλας του Περιφερειάρχη να είναι ακόμη εκεί, ο Π. Νίκας -ξεχνώντας τα όσα πέρασε ο ίδιος από τον Τατούλη- ήθελε να έχει «εξαρτώμενο» από τις δικές του επιλογές τον Βασιλόπουλο, κάνοντας την επιλογή σε μετωπική εναντίον με το βλέμμα στις εκλογές και τα «σπρωξίματα».

Βέβαια, βάλθηκε μέχρι το τέλος να μας «τρελάνει» με τις τακτικές του για ένα έργο που έχει τρέξει για να ξεκινήσει. Επί ημερών του ξεκίνησαν… όλα με την μελέτη, 9 μήνες στο συρτάρι η μελέτη (γιατί άραγε και ποιος δήθεν την… ξέχασε και το έφερε το θέμα τώρα), συσκέψεις μέρα, νύχτα και… ξημερώματα, αλλαγές επί αλλαγών στις εισηγήσεις, «κομμένα και ραμμένα» στα μέτρα του για να επιβάλλει το δικό του, κατορθώνοντας να «γειώσει» ακόμη και τους συμβούλους της παράταξής του, που κοιτούσαν το… άπειρο όταν τους έλεγε χτυπώντας το στήθος «εγώ θα πω το δια ταύτα και όχι ο εισηγητής». Κι επειδή δεν έφθαναν τόσο καιρό συσκέψεις, πρότεινε και άλλες…

Βέβαια, χρειάστηκε «βραχίονα» τον ρόλο που έπαιξε ο Βασίλης Τζαμουράνης ο οποίος ως… μεσολαβητής είχε προλάβει, πιάσει και μιλήσει τον Καθηγητή που θα… πρότεινε ο Νίκας (δήθεν) 15 λεπτά μετά, για να πέσουν οι «μάσκες» σχετικά με τις πολιτικές διαδρομές και τους… ρόλους.

Είναι φανερό πως ο κ. Νίκας έχει κάνει την πολιτική επιλογή κατά του Θ. Βασιλόπουλου και… δικαίωμά του. Εκείνο που δεν έχει «επιλογή», είναι στις πλάτες των πολιτών να «παίζει τις κουμπάρες» με ένα έργο που έχει ανάγκη η πόλη.

Δεν ξέρω εάν αυτός ο πολιτικός «αναθεωρητισμός» του Νίκα του βγει… στραβά, πάντως, κατάφερε -γιατί περί… κατορθώματος πρόκειται- να βάλει «παίκτη» ως βασικό του πολιτικό αντίπαλο «προσφέροντάς» του χθες την πρωτοβουλία των κινήσεων τον Πέτρο Τατούλη. Ωστόσο αυτό -μην πιστέψετε- πως ήταν τυχαίο.

Η χθεσινή σημειολογία των κινήσεων Νίκα -πέρα από της… Καλαμάτας- δείχνει πως ο ίδιος αναζητά το δρόμο για να πάει στις εκλογές ξανά με τον Τατούλη αντίπαλο.

Του Θέμη Ι. Κανελλόπουλου