Σάββατο
2
Δεκέμβριος
TOP

Ώθηση από την εορταστική κίνηση, ερωτηματικό η συνέχεια (video)

Εορταστικό κλίμα και χαμόγελα επικρατούν στον τουριστικό κλάδο, καθώς η κίνηση των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ήταν ενθαρρυντική.

Μάλιστα όπως είπε προσκεκλημένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ,ο Πρόεδρος του Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου Κωνσταντίνος Μαρινάκος, “τα δωμάτια τις επίμαχες μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εξαντλήθηκαν στους ορεινούς προορισμούς και βέβαια  υψηλές πληρότητες καταγράφηκαν και στα βραχυχρόνιας μίσθωσης. Αυτό σημάνει ότι η κίνηση ήταν πολύ αυξημένη παρά τον πληθωρισμό και τις ανατιμήσεις, που βιώνουμε αυτή την περίοδο”.

Αυτή την εορταστική περίοδο μπορεί να παρατηρήθηκε αύξηση στις τιμές στα καταλύματα, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Μαρινάκος , “οι αυξήσεις αυτές ήταν της τάξεως του 10-15% και σε καμία περίπτωση δεν αντισταθμίζουν, την εκτίναξη του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων, καθώς έχουμε αύξηση  40% στο κόστος των προμηθειών και 100% αύξηση στο κόστος της ενέργειας.”

Παρά ωστόσο το ενθαρρυντικό κλίμα των δύο εβδομάδων των εορτών, οι επαγγελματίες ανησυχούν ιδιαίτερα, για την περίοδο που θα ακολουθήσει μετά τις 8 Ιανουαρίου ,με κάποιες επιχειρήσεις να μην μπορούν να παραμείνουν ανοιχτές μέχρι το Φεβρουάριο που υπάρχουν το τριήμερο της Αποκριάς.

Εν τω μεταξύ μέχρι στιγμής είναι αισιόδοξα τα μηνύματα για την θερινή περίοδο , με ασφαλής ωστόσο εκτιμήσεις να γίνονται, μετά το τέλος Ιανουαρίου που θα υπάρχουν στοιχεία από  το πρώτο κύμα των κρατήσεων.