Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

Π. Καψής στο BEST: «Μοιάζει δύσκολο να ανασυγκροτηθεί η κεντροαριστερά» (video)

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση στην Καλαμάτα, του βιβλίου του Παντελή Καψή με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Η πτώση – 2011: Το έτος μηδέν της Κεντροαριστεράς», αλλά και η πολιτική του ανάλυση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best.

Αναφερόμενος στην Κεντροαριστερά του… σήμερα και το ΠΑΣΟΚ ο κ. Καψής επεσήμανε πως η ανασυγκρότηση θα είναι δύσκολη υπόθεση, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Νίκο Ανδρουλάκη. «Ο Ανδρουλάκης δείχνει φοβισμένος. Ποια είναι η δύναμη του τρίτου κόμματος; Μπορεί να είναι ρυθμιστής. Αυτός, είναι διαρκώς σε άμυνα, δείχνει να φοβάται τη συνεργασία», είπε με νόημα τονίζοντας εμφατικά πως στην Ελλάδα παραμένει δύσκολη υπόθεση, η κυβέρνηση συνεργασίας. «Δε βλέπουμε διάθεση συνεργασίας», ανέφερε ο έμπειρος δημοσιογράφος και συγγραφέας.

«Τώρα πια είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα ώστε να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί η Κεντροαριστερά. Έχει επέλθει η διάσπαση. Το ΠΑΣΟΚ είχε δύο ψυχές. Την εκσυγχρονιστική και την πιο παραδοσιακή, αυτές χωρίστηκαν και η επανένωση δεν είναι εύκολη κι από την άλλη μεριά, υπάρχει ζήτημα εκπροσώπησης του μεσαίου χώρου», σημείωσε ο Παντελής Καψής, που στάθηκε μιλώντας για το βιβλίο του, στην περίοδο εκείνη οπότε και δρομολογήθηκαν όλες εξελίξεις που οδήγησαν στην εκλογική ήττα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο μετατράπηκε σε ένα μικρό κόμμα.

«Κυρίως ήταν το πως διαχειρίστηκε την κρίση η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Όλη αυτή η δύσκολη προσπάθεια να επαναφέρει την οικονομία σε ισορροπία, το μνημόνιο και η λιτότητα είχαν ως αποτέλεσμα, μαζί με τα λάθη που έγιναν εκείνη την περίοδο, την κατάρρευση του κόμματος», ανέφερε και σε ό,τι αφορά στο: Γιατί το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε το μνημόνιο, ενώ μνημόνιο υπέγραψε και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ; είπε με νόημα πως δεν υπάρχει μια απλή απάντηση, γι’ αυτό και ο τίτλος του δελτίου, θα μπορούσε να είναι: ‘’Η τέλεια καταιγίδα’’. «Αν είχαν γίνει κάποιες κινήσεις εγκαίρως, αν δεν είχαμε προβάλει μόνοι μας το ζήτημα της διαφθοράς που δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση, θα μπορούσε να είχαμε καλύτερη εξέλιξη», είπε ο κ. Καψής τονίζοντας πως όταν υπογράφηκε το μνημόνιο, ήταν πολύ συγκεκριμένες οι δεσμεύσεις, ενώ δεν ήταν μόνο αυτό.