Παρασκευή
12
Απρίλιος
TOP

Π. Μαντάς για «Καλαμάτα-Μεθώνη«: Ό,τι δεσμευθήκαμε το κάνουμε πράξη

Σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της διαδικασίας αξιολόγησης των φακέλων των δεσμευτικών προσφορών για το οδικό έργο “Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη” και της ανάδειξης του προσωρινού αναδόχου από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς πραγματοποίησε την ακόλουθη δήλωση:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση όλη η Μεσσηνία είδε σήμερα την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, αναφορικά με την ανάδειξη προσωρινού αναδόχου για το εμβληματικό οδικό έργο “Καλαμάτα-Ριζόμυλος-Πύλος-Μεθώνη”. Πρόκειται για το σημαντικότερο έργο υποδομής για τη νοτιοδυτική Πελοπόννησο, προϋπολογισμού 250 εκ. ευρώ, το οποίο βρίσκεται ψηλά στο ενδιαφέρον της μεσσηνιακής κοινωνίας εδώ και χρόνια και αναμένεται να ενισχύσει με δυναμικό τρόπο το σύνολο της εμπορικής, τουριστικής και αγροτικής δραστηριότητας του νομού μας, λειτουργώντας ως μοχλός ανάπτυξης και πυλώνας οδικής ασφάλειας για ολόκληρη την περιοχή.

Όπως με είχε ενημερώσει σχετικά ο ίδιος ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής πριν λίγο καιρό, η διαδικασία προχώρησε ομαλά και εντός χρονοδιαγράμματος, με την κατάθεση προσφορών από τις δύο ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες να πραγματοποιείται εντός του 2021, αλλά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αξιολόγησης να γίνεται εντός του πρώτου τριμήνου του 2022. Στα επόμενα βήματα περιλαμβάνονται η κύρωση της σχετικής σύμβασης ΣΔΙΤ από την Ελληνική Βουλή, η οποία προβλέπεται να έχει διάρκεια 30 έτη, εκ των οποίων τα πρώτα 4 θα είναι για την κατασκευή του δρόμου και τα υπόλοιπα 26 θα περιλαμβάνουν τη συντήρησή του.

Η οριστικοποίηση του προσωρινού αναδόχου αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση για εμένα προσωπικά, αλλά και όλους όσοι υποστήριξαν το συγκεκριμένο έργο από την πρώτη στιγμή, καθώς και τη λύση που τελικά επιλέχθηκε. Αποδεικνύεται έτσι στην πράξη και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι όταν κινούμαστε με μεθοδικότητα, συστηματικότητα και προσήλωση προς τον κοινό στόχο, οι επιτυχίες γίνονται πραγματικότητα και η περιοχή μας καρπώνεται όλα όσα πραγματικά της αξίζουν.»