Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

Π. Μαντάς: «Η Κυβέρνηση κάνει πράξη όσα δεσμεύτηκε» -Οι αναφορές στα έργα και στην συμβολή του Α. Σαμαρά (video)

Ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο, με τις εκλογές να οριοθετούνται μέσα στον Απρίλιο. Ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς προσκεκλημένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, αναφερόμενος στην κρίση της ακρίβειας που βιώνει η ελληνική κοινωνία, αφού υπογράμμισε ότι έχουν παρθεί μέτρα για την ανάσχεσή της, υπογράμμισε ότι «το μέγεθος του προβλήματος δεν μπορεί να καλυφθεί από μια κυβέρνηση στη χώρα μας, ούτε από καμία κυβέρνηση σε καμία χώρα σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό όμως που έχουμε πει από την πρώτη στιγμή, είναι  ότι σε αυτή την κρίση κανείς δεν θα μείνει πίσω, νομίζω ότι το κάνουμε πράξη, με βάση τις δυνατότητες που έχουμε ως χώρα να διαθέσουμε τους πόρους προς τους πολίτες».

Ο κ. Μαντάς μίλησε για την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να συνδέσει την ακρίβεια με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι, «αυτή η προσπάθεια έχει πέσει στο κενό. Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, αυτό που βιώνουμε δεν έχει εσωτερικά χαρακτηριστικά», και σημείωσε «το θέμα είναι τι πολιτικές μπορούμε να κάνουμε και τι προτείνει ο καθένας, για να αναχαιτίσουμε αυτή την κρίση. Πολιτικές και μέτρα, κοστολογημένα, σοβαρά, και να μην διακινδυνεύσουν την δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας».

Αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην ελαιοκαλλιέργεια, υπογράμμισε, «όλοι γνωρίζουμε ότι τέτοια προβλήματα,  ο ΕΛΓΑ δε μπορεί να τα αποζημιώσει, δεν τα αποζημίωνε ποτέ και δεν μπορεί και τώρα , δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τους πολίτες ότι θα αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ, μπορούμε όμως να πούμε ότι ο οργανισμός κάνει τις καταγραφές, και θα  διεκδικήσουμε μέσα από τα άλλα εργαλεία που έχουμε  μια δίκαιη αποζημίωση για τους παραγωγούς».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον τομέα  της υγείας και τα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή της Κορώνης στο Κ.Υ Φιλιατρών τονίζοντας ότι, «λύσεις επικοινωνιακού τύπου ότι θα μετακινήσουμε έναν γιατρό από την Κυπαρισσία και έναν από τους Γαργαλιάνους που δεν περισσεύουν… αυτό δεν είναι λύση, το υπουργείο και  ο κ. Καρβέλης  έχουν τον τρόπο  να στελεχώσουν με προσωπικό το Κ.Υ.  και στην περιοχή της Κορώνης να λειτουργήσει σταθμός του ΕΚΑΒ».

Όσον αφορά στα έργα της Μεσσηνίας, υποστήριξε ότι έχουν προχωρήσει παρά τις δυσκολίες λόγω πανδημίας και κρίσης και ανακοίνωσε ότι, για το δρόμο Καλαμάτα –Ριζόμυλος- Πύλος μέσα στο Ιανουάριο έχουμε τον οριστικό ανάδοχο και τέλος Φεβρουαρίου θα έχουμε την έκκριση από το Ελεγκτικό συνέδριο, «ένας δρόμος που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη κυρίαρχα όμως, έχει την υπογραφή του Αντώνη Σαμαρά. Επίσης για το αεροδρόμιο Καλαμάτας, αυτό που οραματίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς το 2012-2015, το πραγματοποιούμε σήμερα. Έχει λήξει η πρώτη φάση και προχωράμε στη δεύτερη».

Όσον για το διακύβευμα της ΝΔ , για τις εκλογές που έχουμε μπροστά μας ο κ. Μαντάς σημείωσε, «εμείς δεν θέλουμε να πάμε στις εκλογές με ένταση, θέλουμε να πάμε στις εκλογές με το αφήγημα ότι ο κόσμος, οι πολίτες, πρέπει να επιλέξουν μια κυβέρνηση που έχει δείξει τα δείγματα γραφής, που υποσχέθηκε ότι  θα σηκώσει ξανά το κύρος της χώρα ξανά και το έκανε πράξη, να ψηφίσει μια κυβέρνηση που πιστεύει στην μείωση φόρων και το έκανε πράξη, ή θα ψηφίσει μια κυβέρνηση η οποία  ότι και αν υποσχέθηκε το 2015 δεν υλοποίησε τίποτα, αυτή την σύγκριση πρέπει ο κόσμος να δει και να κρίνει ποια κυβέρνηση θέλει να έχει την επόμενη μέρα».