Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Π. Μαντάς: «Οι αγρότες διεκδικούν τα αυτονόητα και με συγκεκριμένες προτάσεις είμαστε στο πλευρό τους» (video)

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για τον αγροτικό τομέα και τη στήριξη των παραγωγών, ύστερα και από τις δυναμικές κινητοποιήσεις, οι οποίες λαμβάνουν πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Την εκτίμησή του πως θα εφαρμοστούν λύσεις δραστικές, έκανε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς, τονίζοντας πως και ο ίδιος και η κυβέρνηση στο σύνολό της, είναι στο πλευρό των αγροτών, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό, διεκδικούν τα αυτονόητα. «Το κόστος καλλιέργειας και το ενεργειακό, είναι αυτά όπου πρέπει άμεσα να συνδράμουμε και ύστερα το πετρέλαιο», ανέφερε ο κ. Μαντάς, τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβεί σε ανακοινώσεις, αφήνοντας την Ευρώπη εκτός. «Είναι τεράστια η ευθύνη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», παρατήρησε ο βουλευτής Μεσσηνίας, σημειώνοντας πως η κλιματική κρίση είναι τόσο έντονη που ή ίδια η Επιτροπή έχει βγει εκτός ελέγχου.

«Θέλει ολιστική αναθεώρηση», είπε και θύμισε πως ήδη έχουν ληφθεί μέτρα για την ανακούφιση των παραγωγών. «Οι αγρότες έχουν δίκιο στα περισσότερα από αυτά που διεκδικούν και τα οποία κι εμείς ως βουλευτές ζητάμε. Βλέπουμε τον πρωθυπουργό να ανταποκρίνεται, αναζητώντας λύσεις. Ήδη έχουμε δώσει το μήνυμα πως είμαστε στο πλευρό τους και προσπαθούμε να τους στηρίξουμε. Η στρατηγική στήριξη του πρωτογενούς τομέα είναι ψηλά στην ατζέντα μας. Είχαμε μείωση φορολογίας εισοδήματος, μείωση εισαγωγικού συντελεστή φορολογίας, επαναφορά των ασφαλιστικών εισφορών, στις προ ΣΥΡΙΖΑ εποχές, κάλυψη εν μέσω της ενεργειακής κρίσης, του κόστους ενέργειας, αλλά την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης το 2022 και 2023», είπε ο κ. Μαντάς, που στάθηκε και στα ζητήματα των αποζημιώσεων.

«Ο ΕΛΓΑ είναι δύσκολη περίπτωση. Έχει δώσει σχεδόν ένα δις. ευρώ σε αποζημιώσεις και έχει εισπράξει τα μισά, περίπου τα 500 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό», τόνισε και στάθηκε και στα ζητήματα της Δημόσιας Υγείας, για τα οποία είχε επαφή με τον αρμόδιο υπουργό, θέτοντας ψηλά, το ζήτημα της Ογκολογικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας.

ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΛΑΝΟ Η ΥΓΕΙΑ

«Έπρεπε να έχει λυθεί χθες. Έχουμε καθυστερήσει. Υπάρχει αντικειμενικό πρόβλημα αφού η μόνη γιατρός είναι σε αναρρωτική άδεια, ενώ υπάρχει και το δεδομένο πως δύο φορές έχει γίνει προκήρυξη για πρόσληψη και έχει κηρυχθεί άγονος. Η μόνη λύση είναι η μετακίνηση κάποιου γιατρού από την 6η Υγειονομική Περιφέρεια ή να συνεργαστεί για λίγους μήνες το Νοσοκομείο, με μια ιδιωτική δομή μέχρι να επιστρέψει η γιατρός. Γι’ αυτό επισκέφθηκα τον υπουργό. Ήδη έχουν γίνει σχετικές ενέργειες», είπε ο Περικλής Μαντάς τονίζοντας πως ο τομέας της Υγείας διαχρονικά, είχε ζητήματα. «Έχουν δοθεί κίνητρα. Φαίνεται πως υπάρχει μια υστέρηση, αλλά νομίζω πως έχουμε έναν ορίζοντα μπροστά μας για να βρεθεί λύση», ανέφερε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ.