TOP

Π. Μαντάς: «Σε ρεσιτάλ λαϊκισμού επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ» (video)

Κόκκινο… χτυπά ο υδράργυρος στο πολιτικό θερμόμετρο της χώρας, με την κόντρα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να τείνει συχνά σε οριακά σημεία. Στο πλαίσιο αυτό, αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλή Μαντά, ο οποίος έβαλλε κατά του συναδέλφου του Αλέξη Χαρίτση, κατηγορώντας τον ίδιο και το κόμμα του για λαϊκισμό (λίγες ώρες νωρίτερα είχε εκδώσει ανακοίνωση για τα όσα ο πρώην υπουργός είχε αναφέρει στην συνέντευξή του στην τηλεόραση BEST, δείτε εδώ).

«Οι πολίτες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, θέλουν λύσεις ρεαλιστικές και υπεύθυνες. Αυτό ζητούν από εμάς τους πολιτικούς και οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων», είπε ο κ. Μαντάς, τονίζοντας πως όσα επισημαίνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν ευσταθούν.

«Δυστυχώς, με μεγάλη μου λύπη, παρακολούθησα στο δελτίο σας τον κ. Χαρίτση, έναν μετριοπαθή πολιτικό, έναν άνθρωπο που έχει διατελέσει σε σημαντικά υπουργεία κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ταυτισμένος πλήρως με τη γραμμή της τοξικότητας και της ισοπέδωσης των πάντων, σ’ ένα ρεσιτάλ λαϊκισμού προσπάθησε να επιρρίψει όλες τις ευθύνες γι’ αυτό που βιώνει η Ελλάδα και ολόκληρος ο πλανήτης σήμερα, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Είπε πολλά πράγματα που είναι ανακριβή αλλά κυρίως, αυτή η ρητορική και αυτός ο τρόπος αντιπολίτευσης δημιουργεί τη σύγχυση και τα προβλήματα και μας οδήγησε και στην απαξίωση  του πολιτικού μας συστήματος όλα αυτά τα χρόνια», ανέφερε ο Περικλής Μαντάς, συνεχίζοντας το ίδιο καυστικά.

«Απ’ όλα αυτά που είπε ο κ. Χαρίτσης στο δελτίο σας, η μόνη αλήθεια είναι πως το πρόβλημα της ακρίβειας, όντως είναι το πιο κρίσιμο και φλέγων ζήτημα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Για να αντιμετωπίσουμε όμως αυτό το πρόβλημα, δεν χωρούν όπως την περίοδο 2015 -2019 τα: «Δεν πληρώνω» του ΣΥΡΙΖΑ και το: «Με έναν νόμο και ένα άρθρο θα τα καταργήσω όλα»!

Δεν χωρούν καν όλες αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις με τροπολογίες για καταργήσεις της ρήτρας αναπροσαρμογής, για διόρθωση των τιμών που ζούμε το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό Κοινοβούλιο», είπε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος που εξαπέλυσε βολές για όσα έπραξε κατά τη διακυβέρνησή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κόσμος μπορεί να συγκρίνει. Έχει δει τι συνέβη την περίοδο 2015 – 2019 όταν έκλεισαν οι τράπεζες και εξευτελίστηκαν οι συνταξιούχοι περιμένοντας να σηκώσουν 20 ευρώ από το ΑΤΜ, όταν η ρητορική του λαϊκισμού οδήγησε τη χώρα μας στην εξαθλίωση των μεσαίων στρωμάτων της κοινωνίας, όταν ζήσαμε να τάζεις πράγματα που δεν μπορείς να υλοποιήσεις και μετά να ψάχνεις να βρεις λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν», είπε μεταξύ άλλων ο Περικλής Μαντάς.