Δευτέρα
22
Απρίλιος
TOP

Π. Μαντάς σε υπουργείο Υγείας: «Να μετακινηθεί ογκολόγος της 6ης ΥΠΕ στο νοσοκομείο Καλαμάτας»

Δελτίο Τύπου

Για τη δρομολόγηση διοικητικών ενεργειών με στόχο την όσο το δυνατόν άμεση ομαλοποίηση της λειτουργίας της Ογκολογικής Μονάδας του νοσοκομείου Καλαμάτας, συναντήθηκε ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς με τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους.

Ο κ. Μαντάς είχε τη δυνατότητα να ενημερώσει αναλυτικά τους υπουργούς για τις ελλείψεις σε προσωπικό που υφίστανται στην Ογκολογική Μονάδα, κυρίως λόγω της αναρρωτικής άδειας που έχει λάβει η υπεύθυνη ιατρός, με αποτέλεσμα να έχει διαταραχθεί σε σημαντικό βαθμό η ομαλή λειτουργία της μονάδας. Ειδικότερα όπως σημείωσε ο κ. Μαντάς, για την κάλυψη του κενού έχουν επιστρατευθεί αιματολόγοι ιατροί από την πλευρά του νοσοκομείου, οι οποίοι αν και επιβλέπουν την πραγματοποίηση των χημειοθεραπειών ωστόσο δεν είναι σε θέση να διαχειριστούν τη ροή και τις ανάγκες των νέων περιστατικών, ούτε να προβούν σε επικαιροποίηση των θεραπευτικών σχημάτων που ήδη χορηγούνται, εάν απαιτηθεί κάτι τέτοιο.

Δεδομένου ότι οι τελευταίες δύο προκηρύξεις που πραγματοποιήθηκαν για την κάλυψη θέσης ογκολόγου για τη μονάδα έχουν κηρυχθεί άγονες λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, η μόνη άμεση λύση που μπορεί να δρομολογηθεί αφορά στη μετακίνηση ιατρών από άλλες μονάδες της 6ης ΥΠΕ, στην οποία ανήκει το νοσοκομείο Καλαμάτας. Σημειώνεται επίσης ότι η λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη αφού σε αυτήν εξυπηρετούνται και ασθενείς από τους κοντινούς νομούς Λακωνίας και Ηλείας.

Τόσο ο κ. Γεωργιάδης όσο και ο κ. Θεμιστοκλέους έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αποκατάσταση του προβλήματος, δεσμευόμενοι ότι θα υπάρξει άμεση επικοινωνία και παρεμβάσεις προς την 6η ΥΠΕ ώστε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα με μετακίνηση ιατρικού προσωπικού, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό. Παράλληλα σημείωσαν ότι η στελέχωση του ΕΣΥ ειδικά όσον αφορά στα νοσοκομεία της περιφέρειας, τα οποία αντιμετωπίζουν και τα μεγαλύτερα προβλήματα, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες του υπουργείου σε αυτή την περίοδο και δεσμεύθηκαν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα υποστελέχωσης όπως αυτό.