TOP

Παγετός σε σταφίδες και αμπέλια στους Γαργαλιάνους – Έρχεται επόπτης του ΕΛΓΑ

Κάλεσμα στους παραγωγούς που υπέστησαν σημαντικές ζημιές από τον πρόσφατο παγετό απευθύνει ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γαργαλιάνων, Νικόλαος Σινάνης. Η ενημέρωση αφορά κυρίως καλλιέργειες σταφίδας και αμπελιού, οι οποίες επλήγησαν σε περιοχές όπως το Λιβάρτζι, το Μπασικού, αλλά και σε άλλα σημεία της περιοχής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, οι πληγέντες παραγωγοί καλούνται να βρίσκονται αύριο, Τρίτη, στις 9:00 το πρωί, στο Δημαρχείο Γαργαλιάνων. Στο σημείο θα προσέλθει ο επόπτης του ΕΛΓΑ, προκειμένου να γίνει εκτίμηση των ζημιών που προκάλεσε ο παγετός στις καλλιέργειες.

Η παρουσία των παραγωγών κρίνεται απαραίτητη, ώστε να ενημερωθούν για τη διαδικασία και να καταγραφεί η έκταση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί σε σταφίδες και αμπέλια.

Η ενημέρωση γίνεται μετά τα έντονα προβλήματα που καταγράφηκαν από τον παγετό, με τους παραγωγούς των πληγεισών περιοχών να αναμένουν την αυτοψία του ΕΛΓΑ για την αποτύπωση των ζημιών.

ΠΗΓΗ www.gargalianoionline.gr