Κυριακή
3
Μάρτιος
TOP

Παγκόσμια καινοτομία στα Logistics από τρεις Μεσσήνιους με όνομα… βαρύ σαν ιστορία! (video)

Είναι τρία αδέλφια από τη Μεσσηνία, με όνομα… βαρύ σαν ιστορία! Ο Σωτήρης, ο Δημήτρης και ο Βαγγέλης Πτωχός ξεχωρίζουν για την εφευρετικότητά τους προσφέροντας ένα πλήρες οικοσύστημα λύσεων μεταφοράς και υλικοτεχνικής υποστήριξης σε πραγματικό χρόνο βασισμένο στην τεχνολογία του αύριο…

Ο Παύλος Πτωχός

Οι τρεις άνδρες από το νομό Μεσσηνίας, γιοί του αείμνηστου Παύλου Πτωχού τέως δημάρχου Μεσσήνης, δημιουργούν καινοτόμα έργα και προϊόντα κάνοντας στην πραγματικότητα δυνατό το αδύνατο, έχοντας στο επίκεντρό τους, τον άνθρωπο!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που η εταιρεία τους ονομάζεται PEOPLE και προσελκύουν κορυφαίους επαγγελματίες από όλο τον κόσμο, ενώ συνεργάζεται με ταλαντούχα στελέχη σε κάθε κλάδο κάνοντας τη διαφορά με Επαναστατικές Τεχνολογίες στα Logistics.

PEOPLE: CONTAINER2.0 – ΠΡΩΤΟ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥ

Με γραφεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, τα τρία αδέλφια αλλάζουν τα δεδομένα αφού το μικρό βάρους εμπορευματοκιβώτιο Container2.0 της εταιρείας τους δημιουργεί νέες συνθήκες στη βιομηχανία της αλυσίδας εφοδιασμού, καθώς είναι ανακυκλώσιμο, βιώσιμο, αποδοτικό, ανθεκτικό και φιλικό προς το περιβάλλον (έως 20 τόνοι εκπομπών CO2 κατά τη διάρκεια ζωής ενός μόνο εμπορευματοκιβωτίου).

Η PEOPLE επιλέχθηκε στην κατηγορία “Unsung Hero” του Power List 2021 από το περιοδικό Logistics Middle East για τις Επαναστατικές Τεχνολογίες Logistics που φέρνει στην αγορά.

Το νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τη λύση Smart and Connected Intermodal Containers βρίσκεται στο επίκεντρο αυτού του βραβείου.

 

ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ LOGISTICSTECHOUTLOOK

Η μεταφορά εμπορευμάτων με εμπορευματοκιβωτία (σ.σ. κοντέινερ) έχει αυξηθεί κατακόρυφα τις τελευταίες δεκαετίες. Έρευνες αποκαλύπτουν ότι η παγκόσμια αγορά εμπορευματοκιβωτίων ναυτιλίας προβλέπεται να φτάσει από 8,70 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019 σε 12,08 δισεκατομμύρια μέχρι το 2027. Ενώ μια τέτοια αύξηση στη χρήση κοντέινερ οδήγησε επιχειρηματίες της εφοδιαστικής βιομηχανίας να αναζητήσουν νέες ροές, πιο οικονομικές και αποτελεσματικότερες για την αποστολή προϊόντων. Αυτή η ανάγκη ανέδειξε αρκετές προκλήσεις για τις επιχειρήσεις παγκοσμίως καθώς και το γεγονός ότι τα μεγάλα κοντέινερ που συνήθως χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά εμπορευμάτων αυξάνουν σημαντικά το κόστος λόγω καυσίμων, ενώ δεν είναι βιώσιμα από περιβαλλοντικής άποψης λόγω της μεγάλης εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου,

Για το σκοπό αυτό οι επιχειρήσεις έχουν την ανάγκη να μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια με πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, εξασφαλίζοντας παράλληλα ανακυκλωσιμότητα, βιωσιμότητα, μακροζωία και κερδοφορία. Γεγονός που φέρνει στο προσκήνιο τα ελαφρού τύπου κοντέινερς, που προσφέρουν έναν οικονομικότερο τρόπο μετακίνησης στις εταιρείες μειώνοντας τα έξοδα καυσίμων και το συνολικό κόστος λειτουργίας του πλοίου.

Έχοντας μια ολοκληρωμένη κατανόηση αυτής της ανάγκης η εταιρεία PEOPLE σχεδίασε ένα πλήρες οικοσύστημα μεταφοράς σε πραγματικό χρόνο συνδυάζοντας συσκευές LoT, έξυπνο λογισμικό και cloud τεχνολογία. Αυτή η ομάδα Τεχνολογίας που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ελλάδα επικεντρώνεται σε μια ολιστική μακροπρόθεσμη στρατηγική, όπου οι ελαφριές, έξυπνες και συνδεδεμένες μονάδες υλικοτεχνικής υποστήριξης επιτρέπουν τη μετάβαση προς ένα ανταποκρινόμενο και διορατικό μέλλον, δημιουργώντας ευκαιρίες ανεξερεύνητων ροών εσόδων.

«Συνδυάζοντας την τεχνολογία για τη μείωση βάρους με συνδεσιμότητα και αναλυτικά στοιχεία, μπορούμε άμεσα να δημιουργήσουμε μια φιλική προς το περιβάλλον αλυσίδα εφοδιασμού, να αυξήσουμε την αποδοτικότητα, την παραγωγικότητα και, τελικά, την οικονομική απόδοση», λέει ο Σωτήρης Πτωχός, ο μεσσήνιος συνιδρυτής της εταιρείας PEOPLE.

ΤΙ ΝΕΟ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ CONTAINER2.0

Οι λύσεις που παρέχει η εταιρεία PEOPLE έχουν σχεδιαστεί για να ωφελήσουν τις μεταφορές εμπορευμάτων και υποστηρίζουν τρεις σημαντικές ανάγκες των φορέων του κλάδου, οι οποίες είναι αλληλένδετες: Αειφορία, «Ορατότητα» (Συνδεσιμότητα/ Αναλυτικά στοιχεία) και Αποδοτικότητα.

Πραγματικά ελαφρύ

Ο σχεδιασμός του κοντέινερ το καθιστά έως και 21% πιο ελαφρύ.

Κατασκευάζεται όπως ακριβώς τα υπόλοιπα κοντέινερ, έχουν όμως εφαρμοστεί τεχνικές σχεδιασμού οι οποίες μειώνουν σημαντικά το βάρος του. Το Container2.0 προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις στην αντοχή, στο ωφέλιμο φορτίο και στη διάρκεια ζωής, ενώ παράλληλα πληροί τα βιομηχανικά πρότυπα ISO.

Καινοτόμος σχεδιασμός

Οι τεχνικές ελαφρού σχεδιασμού που εφαρμόζονται ειδικά για τη μείωση του βάρους του εμπορευματοκιβωτίου βελτιστοποιούν την απόδοσή του.

Τεχνολογία Cloud

Χρησιμοποιώντας την τελευταία τεχνολογία cloud, οι χρήστες μπορούν να συνδεθούν με τα μέσα μεταφοράς και τα προϊόντα από οπουδήποτε στον κόσμο.

Έξυπνη τεχνολογία

Οι IoT συσκευές της εταιρείας μέσω της πλατφόρμας δίνουν τη δυνατότητα σε κάθε μέσο μεταφοράς να είναι «ορατό» σε οποιοδήποτε σημείο της αλυσίδας εφοδιασμού

Παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο

Τα μέσα μεταφοράς και διανομής αποκτούν την απαραίτητη «ορατότητα» και συνδεσιμότητα.

174.717% λιγότερος χάλυβας

174.716 τόνοι λιγότερες εκπομπές CO2

100% ανακυκλώσιμα – 100% υπεύθυνα

Το Container2.0 κατασκευάζεται από πλήρως ανακυκλώσιμα υλικά, χωρίς να αλλάζει η συνήθης γραμμή παραγωγής. Το μεταλλικό του δάπεδο διαθέτει μοναδικό σχεδιασμό, καθώς είναι φτιαγμένο από πάνελ αλουμινίου ίδιων διαστάσεων με τα πάνελ των ξύλινων δαπέδων που έχουν τα υφιστάμενα κοντέινερ. Η μεταφορά και η φόρτωσή του γίνεται με τους συνήθεις τρόπους, ενώ χάρη στη χρήση λιγότερου χάλυβα, είναι ελαφρύτερο και φιλικότερο προς το περιβάλλον.

Φιλικό προς το περιβάλλον

Πιο καθαρό και πιο ασφαλές, με φυσικό τρόπο.

Για τη διασφάλιση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, κατά τη μεταφορά, τα υφιστάμενα κοντέινερ με ξύλινο δάπεδο απαιτούν συχνή χρήση χημικών προϊόντων, όπως παρασιτοκτόνα, εντομοκτόνα και ουσίες υποκαπνισμού. Αντικαθιστώντας το ξύλινο δάπεδο με αλουμίνιο, εξασφαλίζουμε συνθήκες ασφαλούς υγιεινής καθιστώντας τα κοντέινερ άοσμα και ασφαλέστερα, ενώ η χρήση χημικών ουσιών μειώνεται κατά 100%.

Η χρήση χημικών ουσιών έχει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις στο περιβάλλον, επηρεάζοντας ολόκληρο το οικοσύστημα, με αρνητικές συνέπειες ακόμα και στη διατροφή μας.

Εκτιμάται ότι 1,582 κοντέινερ χάνονται στη θάλασσα κάθε χρόνο, συμβάλλοντας στη ρύπανση των ωκεανών. Κατά μέσο όρο, αυτό σημαίνει δύο απολεσθέντα κοντέινερ ημερησίως.

Έως και μείωση 100% στη χρήση επιβλαβών παρασιτοκτόνων, εντομοκτόνων και ουσιών υποκαπνισμού.

*Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ναυτιλίας (WSC), 2018

Τo Container2.0 ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής

Η αλυσίδα εφοδιασμού και μεταφορών γίνεται όλο και πιο περίπλοκη. Σχεδιάζοντας λύσεις που προσφέρουν στα μέσα μεταφοράς και διανομής την απαραίτητη «ορατότητα» και συνδεσιμότητα, βελτιώνουμε άμεσα την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα της συγκεκριμένης βιομηχανίας. Χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό έξυπνων συσκευών, εφαρμογών και τεχνολογίας cloud, οι ολοκληρωμένες λύσεις που προσφέρουμε παρέχουν τη δυνατότητα σε κάθε μέσο μεταφοράς να είναι «ορατό» σε οποιοδήποτε σημείο της αλυσίδας εφοδιασμού.

Λογισμικό

Πλήρως προσαρμόσιμα δεδομένα και ειδοποιήσεις, με καταγραφή σε πολλές διαφορετικές πλατφόρμες στις οποίες μπορείτε να έχετε πρόσβαση όπου κι αν βρίσκεστε. Το λογισμικό της εταιρείας διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες σας και φιλοξενεί μια πληθώρα λειτουργιών, ώστε να παρέχει σε οποιαδήποτε επιχείρηση του τομέα μεταφορών και αλυσίδας εφοδιασμού σημαντικές πληροφορίες, ειδοποιήσεις και αναφορές προόδου σε πραγματικό χρόνο.

Προειδοποιήσεις

Προσφέρεται η δυνατότητα λήψης προειδοποιήσεων σχετικά με την τοποθεσία (διαδρομή και όρια μετακίνησης), τους κλιματικούς παράγοντες (θερμοκρασία και υγρασία) και την ακεραιότητα φορτίου (κραδασμοί και δονήσεις) βάσει προσωπικών παραμέτρων. Έτσι, μειώνονται τα ποσοστά ανακλήσεων και αυξάνονται τα ποσοστά ακέραιας παράδοσης.

Ειδοποιήσεις

Πλήρως προσαρμόσιμες ειδοποιήσεις push και αποστολή σχετικών δεδομένων και πληροφοριών σε προκαθορισμένους χρήστες

Πληροφορίες

Η πλατφόρμα αναλύει τα δεδομένα που συλλέγει και τα μετατρέπει σε πολύτιμες πληροφορίες, βελτιστοποιώντας τη συνολική απόδοση της αλυσίδας εφοδιασμού που διαθέτετε

Αναφορές κατάστασης

Λήψη πλήρως προσαρμόσιμων αναφορών και αναφορών κατάστασης του φορτίου σε πραγματικό χρόνο, με σημαντικά στατιστικά στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με την εκάστοτε διεργασία.

Εντοπισμός θέσης σε πραγματικό χρόνο

Πλήρης ιχνηλασιμότητα αγαθών και εξοπλισμού με δυνατότητες εντοπισμού θέσης, παρακολούθησης των γεωγραφικών ορίων μετακίνησης και ανίχνευση της εκκίνησης ή λήξης της διαδρομής σε πραγματικό χρόνο.

Πρόβλεψη σε πραγματικό χρόνο

Παρατηρήσεις και προβλέψεις βάσει δεδομένων σε σχεδόν πραγματικό χρόνο

Παρακολούθηση

Εύκολος προγραμματισμός του φορτίου προς μεταφορά, ανάλυση των σχετικών δεδομένων και παρακολούθηση της απόδοσης, κάθε στιγμή.

Ενσωμάτωση

Η πλατφόρμα ενσωματώνεται πολύ εύκολα στα ERP, CRM ή SRM λογισμικά σας. Υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης του δικού μας API για την προώθηση ή ανταλλαγή δεδομένων, όποτε παραστεί ανάγκη.

Ένα όραμα για τον όλο τον κόσμο

Όφελος για τον κόσμο= Όφελος για την επιχείρηση

“Μερικές φορές, οι μικρές αλλαγές σε μεγάλη κλίμακα είναι ικανές να κάνουν θαύματα. Η ενασχόλησή μας με τη βελτίωση του τομέα των μεταφορών και της αλυσίδας εφοδιασμού βασίζεται στο μέγεθος της επιρροής που ασκεί στην επιχειρηματική δραστηριότητα αλλά και στον κόσμο. Το παγκόσμιο όραμά μας είναι να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να δημιουργούμε λύσεις που μειώνουν τον αρνητικό αντίκτυπο στο περιβάλλον, στοχεύοντας παράλληλα στη βελτιστοποίηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Αντικαθιστώντας έστω τα 2 από τα 25 εκατομμύρια εμπορευματοκιβωτίων που χρησιμοποιούνται σήμερα, θα εξοικονομούσαμε: 1.3δις έως λίτρα καυσίμων ανά έτος και 3.2δις και έως κιλά εκπομπών CO2 ετησίως.”

πηγη: www.logisticstechoutlook.com + https://www.people-t.com/el/expertise/container