Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Παγώνη για στρεπτόκοκκο: Όταν δείτε αυτό το σύμπτωμα στα παιδιά, παίρνετε τηλέφωνο τον γιατρό

Στην ανησυχία που υπάρχει με την έξαρση των κρουσμάτων στρεπτόκοκκου αναφέρθηκε σήμερα η Ματίνα Παγώνη, μιλώντας ταυτόχρονα για το σημάδι εκείνο στα παιδιά που πρέπει να οδηγήσει αμέσως στον γιατρό.

Ματίνα Παγώνη: Πότε παίρνουμε τηλέφωνο τον παιδίατρο για στρεπτόκοκκο
«Όλη την Ελλάδα την έχει πιάσει φοβία με τον στρεπτόκοκκο και λογικό είναι γιατί είναι πολλά τα… Επειδή είχαμε αρκετούς θανάτους στα μικρά παιδιά, οι μητέρες έχουν πανικοβληθεί και είναι λογικό», είπε στο Mega η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Ωστόσο, δεν χρειάζεται πανικός. Αν γίνει έγκαιρη διάγνωση και μπει σε θεραπεία, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει τις επιπλοκές, δηλαδή πνευμονία, εγκεφαλίτιδα κ.λπ. Οι μητέρες πρέπει να ξέρουν ότι μόλις το παιδάκι ξεκινήσει και περιγράψει ότι πονάει ο λαιμός του γιατί κάνει φαρυγγοαμυγδαλίτιδα, παίρνεις τηλέφωνο τον παιδίατρο, του λες την κλινική εικόνα του παιδιού, δίνει οδηγίες, κάνει το strep test και αμέσως μπαίνει σε θεραπεία. Επειδή ο στρεπτόκοκκος είναι σε μεγάλη έξαρση, αμέσως, είτε είναι ενήλικας και έχει υποκείμενα νοσήματα, θα πρέπει να πάμε στον γιατρό, να μπορέσει να βγάλει τη διάγνωση και να σταματήσει η εξέλιξη της νόσου».

Πηγή: iefimerida.gr