Δευτέρα
20
Μάρτιος
TOP

Παίρνει… φωτιά το πολιτικό σκηνικό -Πως σχολίασε τις πολιτικές εξελίξεις ο Γ. Λυκουρέντζος (video)

Για κίνηση πολιτικού ακτιβισμού, έκανε λόγο παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best, ο δημοσιογράφος, μέλος του Ομίλου της Real Γιώργος Λυκουρέντζος, σχολιάζοντας την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μη συμμετέχει στις ψηφοφορίες στη Βουλή, τονίζοντας πως ήταν πρωτοφανής για τα σύγχρονα κοινοβουλευτικά δεδομένα.

«Δε θυμάμαι και δε θυμούνται κι άλλοι κοινοβουλευτικοί συντάκτες, άλλο κόμμα να έχει ανακοινώσει 4 – 5 μήνες πριν από το πέρας της συνταγματικής θητείας της Βουλής ό,τι δε θα μετέχει στις ψηφοφορίες για να απονομιμοποιήσει το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης. Με αυτήν την κίνηση ο κ. Τσίπρας δεν απονομιμοποιεί μόνο την κυβέρνηση, αλλά και την ίδια τη Βουλή της οποίας είναι μέλος είναι και ίδιος, με απόφαση του ελληνικού λαού. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό θα περάσει στον κόσμο», σχολίασε ο γνωστός δημοσιογράφος τονίζοντας πως στην πραγματικότητα, έρχεται τρεις μέρες μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε κατά της κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας, να πει πως αποχωρεί από τις ψηφοφορίες και όχι από το σύνολο των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

«Εδώ θα έχουμε ένα μικρό παράδοξο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μετέχουν κανονικά, όπως μετείχαν στις συνεδριάσεις των Επιτροπών, να ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο, να μετέχουν στις συζητήσεις των Νομοσχεδίων στην Ολομέλεια και την ώρα της ψηφοφορίας να απέχουν», είπε ο Γιώργος Λυκουρέντζος, θυμίζοντας πως αυτό δε θα συμβεί μόνο στην ψηφοφορία της διάταξης για τον αποκλεισμό κομμάτων τύπου… Κασιδιάρη, η οποία μάλιστα αναμένεται μέσα στην εβδομάδα. «Τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, υποδέχθηκαν ως εκβιαστική αυτήν την κίνηση», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός συντάκτης, που σε ό,τι αφορά στην ανακοίνωση των ψηφοδελτίων από τη ΝΔ, είπε πως μοιάζει να πλησιάζει, εκτός από έναν νομό της Πελοποννήσου που αποτελεί «αγκάθι», καθώς δεν… κλείνει με τίποτε.

Τέλος, αναφέρθηκε στην ανακοίνωση Μπρατάκου για τους αντιπεριφερειάρχες, τονίζοντας πως δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με αυτήν κι έτσι φέρονται να μην συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, ενώ σε ό,τι αφορά στους εν ενεργεία βουλευτές, δεν υπάρχει ασυμβίβαστο υποψηφιότητας στις περιφερειακές εκλογές.