TOP

«Πάμε για τον δυσκολότερο χειμώνα όλων των εποχών»- Η πανδημία, η οικονομία και το ΚΙΝ.ΑΛ. (video)

Στην αναγκαιότητα αλλαγής κλίματος και πλεύσης κυρίαρχα από την πλευρά των πολιτών που δείχνουν… αρνητές της δραματικής πραγματικότητας που επικρατεί, στάθηκε ο Διευθυντής της τηλεόρασης Best Νίκος Μπελογιάννης, εκφράζοντας τον προβληματισμό του.

«Τι άλλο πρέπει να γίνει; Φταίει το κράτος, φταίει η παραφιλολογία; Δεν ξέρω τι φταίει! Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να μην μπορεί να πείσει τον κόσμο. Να έχει 60% ποσοστό εμβολιασμού την ώρα που η  Πορτογαλία έχει 80%;»

Στάθηκε ιδιαιτέρως στην κραυγή αγωνίας του πρωθυπουργού και της Διοικήτριας του Νοσοκομείου Καλαμάτας κας Αλειφέρης εκτιμώντας πως η κατάσταση θα χειροτερέψει αν δεν λάβει καθείς από εμάς δροσιστικά μέτρα, λέγοντας πως «Θα είναι ο χειρότερος χειμώνας όλων των εποχών! Γιατί πέρυσι και πρόπερσι υπήρχε το lockdown, τώρα τα πράγματα είναι διαφορετικά… … Βλέπω ανθρώπους που δεν βγαίνουν από τα σπίτια τους, φοβούμενοι μην κολλήσουν κορωνοϊό. Είναι δραματικό…. δραματικό για την Ελλάδα να είμαστε μόλις στο 60% εμβολιασμού και κάποιοι να ψάχνουν για τσιπάκια!» κάνοντας ειδική μνεία στις προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό σε ολόκληρη χώρα «Στην Ελλάδα οι γιατροί υπερβάλλουν εαυτόν!»

Κορωνοχρέη

Χιλιάδες πολίτες θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αποπληρώσουν «παγωμένες» οφειλές. «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει..,. αλλά αρρωσταίνει!» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής της Τηλεόρασης BEST λόγω των εμφανών επιπτώσεων της πανδημίας δυο χρόνια τώρα στην Ελληνική οικονομία.

«Κάποιος πρέπει να συγκρατήσει την παγκοσμιοποίηση!» είπε και ακολούθως μετέφερε τον προβληματισμό επιχειρηματιών του τόπου χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο παράδειγμα κόστους μεταφοράς που έχει εκτιναχθεί στα ύψη. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο κόστος μεταφοράς κοντέινερ με προϊόντα από το εξωτερικό που «πριν λίγο καιρό στοίχιζε 2.000 πλέον και μετά τις ανατιμήσεις στοιχίζει 12 χιλιάδες! Γιατί;»

Στο κομμάτι των επιδοτήσεων ο Νίκος Μπελογιάννης χαρακτήρισε εν γένει θετικές τις προσπάθειες της κυβέρνησης να στηρίξει την οικονομία έβαλε όμως αστερίσκο ως προς τον αριθμό των ωφελουμένων λέγοντας πως «Κάποιοι έχουν πάρει χρήματα… αλλά δεν δούλεψαν» φέρνοντας παράδειγμα το κλάδο της εστίασης στεκόμενος ιδιαιτέρως στις Επιστρεπτέες Προκαταβολές «Το ρεύμα και τα ενοίκια έχουν ανεβεί στο διπλάσιο. Τα χρήματα που δόθηκαν «εξαφανίστηκαν» για να πληρώσουν οι επαγγελματίες υποχρεώσεις, τώρα όμως πρέπει να επιστραφούν…»

Όσο για το Ταμείο Ανάκαμψης εξέφρασε απορία για την έναρξή του και πότε: «Το σχέδιο από το Ταμείο Ανάκαμψης; Αυτό λέγανε ότι έχει ενεργοποιηθεί, αλλά η πρόταση πήγε «πίσω» και την ξαναστείλαμε. Τότε πως πάει καλά η οικονομία;» κάνοντας αναφορές στα όσα είπε από την τηλεόραση BEST ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Γιώργος Παπανδρέου ο κ. Μπελογιάννης μίλησε και για το σχέδιο Μάρσαλ λέγοντας πως τότε «χρήματα πήραν πάρα πολλοί λίγοι» εκφράζοντας την αγωνία αν θα συμβεί ξανά το ίδιο «Αυτό θα γίνει και τώρα;»

 

Η περιοδεία Παπανδρέου στην Καλαμάτα

«Πρόσωπα… “κλασικά” αλλά και αρκετοί νέοι βρέθηκαν στην ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου στην Καλαμάτα» ήταν το αρχικό σχόλιο του Νίκου Μπελογιάννη για την περιοδεία του υποψηφίου για την προεδρεία του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργου Παπανδρέου που σε αυτή την «ακτινογραφία» στάθηκε στην παρουσία στο πλευρό του Μενέλαου Γερονικολού, εκτιμώντας πως ο κ. Παπανδρέου πρέπει να «ποντάρει» σε ανθρώπους.

Έθεσε παράλληλα τα ερωτήματά του σε ό,τι αφορά στα όσα επισήμανε ο κ. Παπανδρέου

«Παρέλαβε το χρέος, αλλά έλεγε λεφτά υπάρχουν! Τώρα λέει ότι φταίει το πολιτικό σύστημα. Το ίδιο σύστημα έχει υπηρετήσει πάρα πολλά χρόνια και ο ίδιος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την κουβέντα που είχε πει το 2009 πως η Ελλάδα είναι μια διεφθαρμένη χώρα.»

Ο κ. Μπελογιάννης χαρακτήρισε την αίσθηση που άφησε η παρουσία του κου Παπανδρέου στην Πελοπόννησο, ως δυναμική εστιάζοντας στην ανάγκη ισχυρής αντιπολίτευσης στη χώρα με αφορμή και το σχόλιο του ιδίου πως το Κίνημα Αλλαγής «Δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός»