Δευτέρα
4
Δεκέμβριος
TOP

Πανελλαδικές 2023: Αυτές είναι οι απαντήσεις στα Αρχαία – Η εκτίμηση για τον βαθμό δυσκολίας σε Μαθηματικά και Βιολογία

Τις πρώτες απαντήσεις για τα θέμα στα οποία εξετάστηκαν την Τρίτη οι υποψήφιοι των ΓΕΛ που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2023 δίνει το in σε συνεργασία με  το φροντιστήριο Ορόσημο.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά, οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Σπουδών Υγείας θα εξεταστούν στη Βιολογία.

Δείτε τις απαντήσεις 

Στα Αρχαία Ελληνικά

Δείτε τα θέματα:

Αρχαία Ελληνικά

Μαθηματικά

Βιολογία

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το φροντιστήριο Ορόσημο, τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερες δυσκολίες. Ειδικότερα, σε ότι αφορά το διδαγμένο κείμενο οι υποψήφιοι θα πρέπει να ήταν καλά συγκεντρωμένο και προετοιμασμένοι. Αναφορικά με το αδίδακτο κείμενο χαρακτηρίζεται ως αυξημένης δυσκολίας, ενώ δεν παρατηρούνται κάποιες ιδιαιτερότητες σε ότι αφορά στο είδος των ασκήσεων.

Διαβαθμισμένης δυσκολίας ήταν τα θέματα των μαθηματικών. Αναμενόμενο εκτιμά το φροντιστήριο Ορόσημο ότι ήταν το πρώτο θέμα, βατό το δεύτερο ενώ χρειαζόταν προσοχή στις πράξεις. Για καλά διαβασμένους μαθητές ήταν τα θέματα Γ και Δ.

Συνδυασμό γνώσεων απαιτούσαν τα θέματα της Βιολογίας ενώ κάποια από αυτά παρουσίαζαν ορισμένες δυσκολίες.

Πηγή:www.in.gr