Κυριακή
2
Οκτώβριος
TOP

Πάνω από 15 εκατ. ευρώ για έργα Πολιτισμού στη Μεσσηνία – Δυο Προγραμματικές Συμβάσεις υπογράφει η υπουργός Λίνα Μενδώνη (video)

Ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για την πόλη της Καλαμάτας η σημερινή καθώς ξεκινά η διοργάνωση του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, παρουσία και της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη.

Η υπουργός Πολιτισμού βρέθηκε από νωρίς σήμερα στο νομό και πραγματοποίησε μια σειρά από επισκέψεις. Όπως σημειώθηκε έχουν ήδη εξασφαλιστεί 15 εκατ. ευρώ μετά και τις τελευταίες εντάξεις στο ταμείο Ανάκαμψης για έργα πολιτισμού. Η κα Μενδώνη, είδε από κοντά τα έργα που εξελίσσονται σε μονές και βυζαντινούς ναούς, διαβεβαιώνοντας πως όλες οι εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης φθορών και από την πλευρά της εφορίας αρχαιοτήτων προχωρούν με αμείωτο ρυθμό αποκαλύπτοντας σημαντικά μνημεία.

Με την ευκαιρία της παρουσίας της στο νομό η κα Μενδώνη θα παρακολουθήσει την έναρξη του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και θα υπογράψει τις Προγραμματικές Συμβάσεις που αφορούν αφ’ ενός την εκπόνηση της μελέτης για το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης και αφ’ ετέρου το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας.

Μπήκαν οι υπογραφές για το νέο μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης

Η υπογραφή της πρώτης έγινε στον εμβληματικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ σε Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεσσήνης για την προώθηση του συνόλου των ενεργειών που απαιτούνται για την ανέγερση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη. Αντικείμενο της Προγραμματικής Σύμβασης η εκπόνηση του συνόλου των μελετών αξίας 971.500,00 ευρώ για την κατασκευή του νέου μουσείου.

Στο Μητροπολίτη Μεσσηνίας η υπουργός Πολιτισμού

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδώνη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής της στη Μεσσηνία.

Η κα Υπουργός και οι συνεργάτες της έτυχαν θερμής υποδοχής από το Μητροπολίτη, ενώ κατά την κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, αντάλλαξαν απόψεις πάνω σε επίκαιρα ζητήματα πολιτισμού. Συνάμα η Υπουργός ενημέρωσε το Μητροπολίτη για την πορεία υλοποίησης των έργων συντήρησης και αναστήλωσης της Ιεράς Μονής Ελληνικών και άλλων εκκλησιαστικών μνημείων. Αντάλλαξαν επίσης απόψεις σε ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Η κα Μενδώνη ενημερώθηκε και για το επιτελούμενο έργο της τοπικής εκκλησίας, ευχόμενη στον κ. Χρυσόστομο να έχει δύναμη και κάθε επιτυχία στα ποιμαντικά του καθήκοντα.

Τέλος, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε την κα Υπουργό για την επίσκεψη, επαινώντας την πολυετή προσφορά της στον ελλαδικό πολιτισμό, ευχόμενος υγεία και επιτυχίες στα υπουργικά της καθήκοντα.