Κυριακή
16
Ιούνιος
TOP

Πάνω από 80 μετανάστες διασώθηκαν ανοιχτά της Πύλου μετά από ανατροπή σκάφους – Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης (pic’c)

Πάνω από 80 μετανάστες περισυνελέγησαν ανοιχτά της Πύλου, ύστερα από την ανατροπή αλιευτικού σκάφους, σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ. Το σκάφος ανετράπη σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου, ενώ πάνω του επέβαινε άγνωστος αριθμός μεταναστών στα διεθνή ύδατα.

Το αλιευτικό σκάφος είχε αποπλεύσει κατά τις πρώτες πληροφορίες των αρχών από το Τομπρούκ (Λιβύη), οι ελληνικές αρχές ειδοποιήθηκαν από τις ιταλικές. Οι διασωθέντες αναμένεται να μεταφερθούν στην Καλαμάτα. Μετά το συμβάν επιχειρούν 6 παραπλέοντα πλοία, πλωτό του λιμενικού σώματος και αεροσκάφος C-130.

Αναμένονται πλωτό και ναυαγοσωστικό του λιμενικού, φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού και ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μεγάλη κινητοποίηση ήδη από όλες τις Αρχές στο λιμάνι της Καλαμάτας σε ένα περιστατικό που για πρώτη φορά καλείται να διαχειριστεί η πόλη.

Ήδη έχουν γίνει απαραίτητες προετοιμασίες από το Λιμενικό Σώμα, το ΕΚΑΒ, το δήμο Καλαμάτας, τις εθελοντικές ομάδες όπως η ΟΑΚ, ευρισκόμενοι όλοι στην αναμονή των πολυάριθμων ανθρώπων που εντοπίστηκαν ανοικτά της Πύλου.