Παρασκευή
12
Απρίλιος
TOP

Παρουσίασε το κόμμα του «Κόσμος» ο Πέτρος Κόκκαλης

Ο Πέτρος Κόκκαλης παρουσίασε την Τετάρτη (14/2) το νέο του πολιτικό κόμμα, που φέρει το όνομα «Κόσμος» και πρόκειται να συμμετάσχει στις προσεχείς ευρωεκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Κόκκαλης είχε εδώ και καιρό προαναγγείλει τη δημιουργία ενός νέου κόμματος, έχοντας αποχωρήσει στα μέσα του περασμένου Νοέμβρη από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλοί τότε είχαν χαρακτηρίσει «απώλεια» για τον ΣΥΡΙΖΑ τη φυγή του Πέτρου Κόκκαλη από το κόμμα. Ανάμεσα σ’ αυτούς και ο νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Καραμέρος, ο οποίος χθες το μεσημέρι έσπευσε στον πολυχώρο «Ρομάντσο» για να δώσει το «παρών» στην επίσημη παρουσίαση του κόμματος «Κόσμος», γεγονός που έφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, εσωκομματικές αντιδράσεις.

Ο νέος φορέας τοποθετείται στον «προοδευτικό χώρο» και θα είναι κάθετα αντίθετος στον «ακροδεξιό λαϊκισμό», ενώ θα αποτελεί μέλος της ευρωπαϊκής πράσινης οικογένειας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τις τοποθετήσεις του Πέτρου Κόκκαλη και της Μαρίας Βασιλάκου (πρώην αντιδήμαρχος Βιέννης), καθώς και του Λευτέρη Παπαγιαννάκη, οι οποίοι, όπως τόνισαν, αποτελούν την προσωρινή διοικούσα επιτροπή, μέχρι ο φορέας να οδηγηθεί σε αρχαιρεσίες.

Κόκκαλης: Ο «Κόσμος» δεν κοιτάει μόνο τις ευρωεκλογές
Πρώτος έλαβε τον λόγο ο Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός φορέα που στοχεύει σε μια πολιτική που «δεν θα οδηγεί από τη μια κρίση στην άλλη». Επί δύο ώρες, ανέλυσε το όραμά του για μια οικολογική ανάπτυξη και με ιδιαίτερη προσοχή για τους ασθενέστερους.

«Ξεκινάμε μια πορεία προς τις ευρωεκλογές, ώστε να έχουμε στη χώρα μας έναν φορέα-μέλος της μεγάλης πράσινης ευρωπαϊκής οικογένειας» που, όπως είπε, λείπει από την Ελλάδα. Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε και στη μέχρι τώρα αδυναμία συγκρότησης ενός ισχυρού πράσινου πολιτικού κόμματος και υπογράμμισε την ύπαρξη φορέων παγκοσμίως που έχουν «δοκιμασμένες λύσεις».

«Πλέον βλέπουμε τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης σε όλους τους τομείς. Δεν μπορούμε με εργαλεία του παρελθόντος να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση του παρόντος», σημείωσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του

Στον πολυχώρο «Ρομάντσο» βρέθηκε και η Δήμητρα Ματσούκα, η οποία με το κινητό της τηλέφωνο απαθανάτιζε στιγμές από την πρώτη επίσημη εκδήλωση του νέου κόμματος του συζύγου της.

Η σύζυγος του Πέτρου Κόκκαλη, Δήμητρα Ματσούκα στεκόταν διακριτικά στο πλευρό του

Ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε παράλληλα και στους στόχους του «Κόσμου» λέγοντας πως ο φορέας δεν κοιτάει μόνο τις ευρωεκλογές, αλλά και τις αυτοδιοικητικές και τις εθνικές εκλογές και πως πρέπει να κερδηθεί ο κόσμος που έχει απομακρυνθεί από την πολιτική «γιατί δεν βρίσκει κάπου να ακουμπήσει τις ανάγκες του».

Πηγή: iefimerida.gr