Κυριακή
2
Απρίλιος
TOP

Παρουσίαση της πλατφόρμας GIS για τις υποδομές του Δήμου Καλαμάτας

Ο Δήμος Καλαμάτας, στο πλαίσιο της παροχής σύγχρονων ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε δημότες, επαγγελματίες και φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, ανέπτυξε ένα γεωπληροφοριακό σύστημα (GIS) με αντικείμενο τη διαχείριση και διάχυση της διαθέσιμης ψηφιακής γεωχωρικής πληροφορίας.

Η πλατφόρμα βρίσκεται σε λειτουργία και είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://gis.kalamata.gr/.

Την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 και ώρα 18:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση-ενημέρωση στην αίθουσα συνεδριάσεων «Χρ. Μαλαπάνης» στο ιστορικό Δημαρχείο Καλαμάτας (Αριστομένους 28), στην οποία θα γίνει παρουσίαση της τελικής μορφής της πλατφόρμας, από την ανάδοχο εταιρία «Geospatial Enabling Technologies (GET)» στους μηχανικούς. Θα ακολουθήσει συζήτηση και προτάσεις για την περαιτέρω εξέλιξή της.

Ήδη η Διεύθυνση Πολεοδομίας, με έγγραφο της Διευθύντριας Σταυρούλας Αγρίου, έχει ενημερώσει σχετικά τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας ΤΕΕ, το Σύλλογο Ελευθέρων Επαγγελματιών Μηχανικών Μεσσηνίας, το Σύλλογο Πολιτικών Μηχανικών Ελλάδας – Τοπικό Τμήμα Νομού Μεσσηνίας, το Σύλλογο Αγρονόμων & Τοπογράφων Μηχανικών Μεσσηνίας και το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών – Τμήμα Μεσσηνίας.