Σάββατο
24
Φεβρουάριος
TOP

Πάσχα 2023 στην Καλαμάτα – Πλήθος επισκεπτών κατακλύζει την πόλη για τις ημέρες του Πάσχα

Πλήθος επισκεπτών έχει ήδη κατακλύσει την Καλαμάτα και την περιοχή της για την περίοδο του Πάσχα, καθώς τα στοιχεία από τις ξενοδοχειακές μονάδες και τα τουριστικά καταλύματα δείχνουν εξαιρετικά αυξημένες κρατήσεις.

Επίσης, η κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας είναι αυξημένη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ αυξημένη είναι και η κίνηση των πεζών στον πεζόδρομο της Αριστομένους και στις εμπορικές οδούς της πόλης.

Αρκετοί είναι και οι επισκέπτες που έχουν επιλέξει να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στις Κοινότητες του Δήμου.

Πάσχα 2023 στην Καλαμάτα

Τα Πάθη του Χριστού κορυφώνονται τη Μεγάλη Παρασκευή, ακολουθεί όμως η Ανάσταση του Θεανθρώπου και το ελπιδοφόρο Της μήνυμα.

Στην Καλαμάτα και την περιοχή της, θα γίνει περιφορά των Επιταφίων το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής 14 Απριλίου 2023, ενώ τον Επιτάφιο του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού θα συνοδεύσει η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας. Η έξοδος του Επιταφίου της Υπαπαντής θα πραγματοποιηθεί στις 21.15.

Για την περιφορά του Επιταφίου της Υπαπαντής, απαγορεύεται τη Μεγάλη Παρασκευή και μέχρι πέρατος της περιφοράς η στάθμευση οχημάτων από τις 16.00 και η κυκλοφορία οχημάτων από τις 20.00 στους εξής δρόμους: Υπαπαντής – 23ης Μαρτίου – Αριστομένους – Π. Καίσαρη – Φαρών – Φάριος.

Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου 15 Απριλίου 2023 θα τελεσθεί η μεγάλη θρησκευτική εορτή της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού και στους κατά τόπους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς.

Την Κυριακή του Πάσχα 16 Απριλίου 2023 και ώρα 10:15 το πρωί θα τελεσθεί η Ακολουθία του Εσπερινού του Πάσχα (Αγάπη) στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού. Η Πασχαλινή πομπή θα ξεκινήσει από το Επισκοπείο στις 10.00 το πρωί.

Ευχές Δημάρχου για το Πάσχα 2023

Συνδημότισσες και συνδημότες,

Η Καλαμάτα είναι μια πόλη σύγχρονη και εξωστρεφής, που εξελίσσεται και προοδεύει. Παρά τις δυσκολίες είμαστε ένας Δήμος που άντεξε και αντέχει. Που δεν φοβάται το νέο, αντίθετα το επιζητεί. Που τολμά, που διεκδικεί, που πετυχαίνει. Με σχέδιο και όραμα.

Και συνεχίζουμε. Εργαζόμενοι καθημερινά ώστε η Καλαμάτα να ανοίξει περαιτέρω τους ορίζοντές της, να γίνει η πόλη που αξίζει κανείς να ζει και να δραστηριοποιείται.

Εύχομαι από καρδιάς το Φως της Αναστάσεως να μας οδηγεί στο δρόμο της αγάπης, της σύνεσης, της προόδου και της ευημερίας.

Μαζί, με πίστη και αλληλεγγύη για ένα κόσμο υγιή, ανθρώπινο, ειρηνικό, ελπιδοφόρο και δημιουργικό.

Καλή Ανάσταση!

Ευτυχισμένη και χαρούμενη Λαμπρή!

Αθανάσιος Π. Βασιλόπουλος

Δήμαρχος Καλαμάτας