Πέμπτη
6
Οκτώβριος
TOP

Πάτρα: Τα νέα στοιχεία που μπήκαν στο μικροσκόπιο- Η ανάρτηση «φωτιά» του Λέων για γονείς που προκαλούσαν προβλήματα υγείας στα παιδιά τους

Οι εικασίες για το θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας

«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει διελευκανθεί» η υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, είπε σήμερα Τρίτη ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας.

«Η αστυνομία κάνει υπεύθυνη δουλειά, έχουμε φτάσει σε συμπέρασμα, χωρίς να τρέχουμε. Μαζεύουμε τα στοιχεία και τα τεκμηριώνουμε. Ας έχουμε λίγη υπομονή, έως το τέλος της βδομάδας θα υπάρξουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα» ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας στο MEGA.

Έχουν ανοίξει στόματα

Πληροφορίες αναφέρουν πως, μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί το πόρισμα της ομάδας Καρακούκη- Καλογριά που αφορά στα αίτια θανάτου της Μαλένας, ενώ διασταυρώνονται τα στοιχεία για την αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχουν ολοκληρωθεί και οι ιστολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας.

Τα στόματα είναι πολλά που έχουν «ανοίξει» και οι έρευνες στρέφονται στην συμπεριφορά της Τζωρτζίνας όσο ήταν στο κέντρο ειδικής αγωγής, καθώς όταν βρισκόταν εκεί ήταν χαρούμενη ενώ με την παρουσία της μητέρας της έμοιαζε φοβισμένη.

Επιπλέον, διερευνώνται οι μώλωπες στο δέρμα της Τζωρτζίνας και το γεγονός ότι η μητέρα δεν έδινε νερό στο παιδί με την δικαιολογία  «μην του δώσεις νερό, δεν έχει και 40 βαθμούς έξω». Στο μικροσκόπιο μπαίνει και το τασάκι με τα τσιγάρα που κατάπιε το παιδί σε νεότερη ηλικία.

Ασφυκτικός θάνατος και εγκεφαλοπάθεια

Έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο γονιδιακού προβλήματος, και συνεπώς η υπόθεση ερευνάται για – επιβεβαιωμένο σχεδόν- ασφυκτικό θάνατο για τα δύο πρώτα παιδιά, καθώς και εγκεφαλοπάθεια.

«Είναι ευαίσθητο το θέμα και να έχουν βγει τόσες πληροφορίες και να μην έχουν επισπευθεί οι διαδικασίες από την ιατροδικαστική κοινότητα και την αστυνομία. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα είχε γίνει άρση τηλεφωνικού απορρήτου, πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία. Πώς είναι δυνατόν να έχει καταπιεί ένα παιδί γόπα, και να μην έχει παρέμβει η Εισαγγελία Ανηλίκων τότε; Είναι δεδομένο ότι κάποιος τα έχει κάνει αυτά τα πράγματα στα παιδάκια», δήλωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, μιλώντας επίσης στο ΜΕGA.

Η ανάρτηση «φωτιά» του Λέων για γονείς που προκαλούσαν προβλήματα υγείας στα παιδιά τους

Στην περίπτωση κάποιων γονέων στις ΗΠΑ, που πήγαιναν τα παιδιά τους στο νοσοκομείο επειδή ισχυρίζονταν ότι αντιμετώπιζαν καρδιολογικά προβλήματα και τελικά αποδείχθηκε, μετά από βιντεοσκόπηση, ότι οι ίδιοι προκαλούσαν αυτά τα επεισόδια στα παιδιά τους, αναφέρεται σε νέα ανάρτησή του ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Ο ιατροδικαστής, που τις τελευταίες ημέρες έχει κάνει αιχμηρές παρεμβάσεις με αναρτήσεις του για το θρίλερ των τριών νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα, κάνει τώρα εμμέσως μία σύνδεση με αυτό τον τρόπο, με την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Ο κ. Λέων παρουσιάζει την περιγραφή του βιβλίου ιατροδικαστικής του κορυφαίου παγκοσμίως ιατροδικαστή DiMaio, για τον θάνατο παιδιών, που του έστειλε – όπως αναφέρει- συνάδελφός του από την Αμερική.

Στο επίμαχο χωρίο του βιβλίου που εμφανίζεται στην ανάρτηση, αναφέρονται τα εξής:

«Οι γονείς που είναι μάρτυρες αυτών των επεισοδίων είναι μόνοι τους με τα παιδιά στο δωμάτιο του νοσοκομείου την ώρα που αυτά συμβαίνουν. Μετά την έξοδο από το νοσοκομείο ‘τα επεισόδια’ συνεχίζονται μέχρι είτε να βγει διάγνωση ή τα παιδιά να τα σκοτώσουν… Ήταν οι πρώτοι που περιέγραψαν δίδυμα με επαναλαμβανόμενη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, οφειλόμενη σε απόφραξη από τη μητέρα, η οποία πράξη καταγράφηκε από κλειστό κύκλωμα παρακολουθήσης.

Το πρώτο παιδί ήταν 5 μηνών κοριτσάκι, εισήχθη στο νοσοκομείο για καρδιοαναπνευστική ανεπάρκεια. Ο 4 ετών αδελφός της είχε παρόμοιο ιατρικό ιστορικό. Η μητέρα έδωσε το ιστορικό, αναφέροντας ότι υπήρχαν σχεδόν καθημερινά επεισόδια άπνοιας, κυάνωσης, βραδυκαρδίας και απουσία αισθήσεων από την ηλικία της μιας εβδομάδας των παιδιών.

Τα επεισόδια ήταν πολύ συχνά με τη μεγαλύτερη περίοδο ανάμεσα σε δυο περιστατικά να είναι 72 ώρες. Αυτά τα επεισόδια συνέβαιναν είτε όταν το παιδί κοιμόταν ή μόλις ξυπνούσε».

Πηγή: in.gr