Κυριακή
4
Ιούνιος
TOP

Πέγκυ Νίκα – Παναγάκου (ΝΔ): «Επιβάλλεται να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, να δώσουμε στους πολίτες αυτό που τους αξίζει» (video)

Έμφαση στα απλά, στα καθημερινά, σε εκείνα που κάνουν τη διαφορά θέλει να δώσει με την παρουσία και την συμμετοχή της ως υποψήφια Βουλευτής Μεσσηνίας με τη ΝΔ, η Πέγκυ Νίκα – Παναγάκου. Η έμπειρη και επιτυχημένη επιχειρηματίας -την σφραγίδα της οποίας φέρει το ξενοδοχείο Petra kai Fos-  μίλησε στην Δέσποινα Ηλιοπούλου και την εκπομπή «τι λες τώρα» της τηλεόρασης BEST.

«Είμαι από τους ανθρώπους που έχω πείσμα και θέλω να τα καταφέρω και σε αυτή την πρόκληση» σημείωσε χαρακτηριστικά, στεκόμενη παράλληλα σε κάθε πρόκληση που συναντά κανείς σε αυτόν τον τόπο που αποτελεί μια πρόσκληση για εμπειρίες, με την κα Νίκα – Παναγάκου να περιγράφει και την εμπειρία της απασχολούμενη και ως αγρότισσα στα κτήματά της. «Όταν ανέλαβα τα κτήματα δεν είχα καμία επαφή… Παρότι ξέμεινα από εργάτες βγήκα και τα μάζεψα μόνη μου, περισσότερα από 1.000 δέντρα και συνεχίζω μόνη. Ξεκίνησα Νοέμβριο και τελείωσα Φεβρουάριο. Μου αρέσει… Η γη, η ελιά σε ισορροπεί σου δίνει αρκετά πράγματα…», πρόσθεσε εμφατικά και ακολούθως ανέφερε: «Είμαι ένας άνθρωπος που έχω μάθει να δουλεύω να βοηθήσω τον τόπο μου. Επιλογή μου είναι να πηγαίνω 120 χλμ. κάθε μέρα στο σπίτι μου στις Γαϊτσές να μένω. Αγαπάω τον τόπο και θέλω να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ», πρόσθεσε εμφατικά.

Η παρουσία της στον τουριστικό τομέα μιλάει από μόνη της και τα μηνύματα που έστειλε είναι θετικά για την συνέχεια όμως για να γίνονται πράξη οι προσδοκίες τόνισε πως απαιτείται να κινηθούμε όλοι. «Η Μεσσηνία από τα ευλογημένα μέρη. Τα δείγματα είναι για μια τουριστική άνοδο 10% τη φετινή σεζόν, καθώς έχουν ξεκινήσει νωρίτερα οι αφίξεις. Είναι μια περιοχή που τα συνδυάζει όλα… Εκτιμώ ότι θα πάει καλά. Αλλά το θέμα είναι και εμείς οι ίδιοι τι πρέπει να κάνουμε…»

Ερωτώμενη η κα Νίκα – Παναγάκου μίλησε για τις υποδομές και την ανάγκη να υπάρξουν συνέργειες και διασύνδεση του αγροτικού τομέα με τον τουρισμό: «Θα πρέπει να πιέσουμε για τα έργα των υποδομών, και φυσικά, το αεροδρόμιο. Έπρεπε να είμαστε 12 μήνες το χρόνο τουριστικός προορισμός. Για να γίνει αυτό χρειάζονται πολλά. Χρειάζεται η διασύνδεση με την αγροτική παραγωγή, έχουμε εξαιρετικά προϊόντα, ο κόσμος θέλει το καλό και το ξεχωρίζει. Εμείς πρέπει να ξεπερνάμε τις προσδοκίες των επισκεπτών, να αφήσουμε την εμπειρία», ανέφερε και πρόσθεσε την αναγκαιότητα την συνεχούς εκπαίδευσης και της αλλαγής φιλοσοφίας «…πρέπει να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Χρειάζεται εκπαίδευση και αλλαγή φιλοσοφίας. Είναι κρίμα να μην μπορούμε να δώσουμε αυτό που θα έπρεπε στον τόπο. Γίνονται βήματα αλλά πρέπει να γίνουν παραπάνω και να είναι μια σταθερή διαχρονική προσπάθεια».

Τέλος για το νομό υπογράμμισε πως «…πολλά πράγματα θέλουν βελτίωση στη Μεσσηνία, καθώς το ζητούμενο είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».