Τρίτη
23
Απρίλιος
TOP

Πέρασε επί της αρχής από τη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2024 με τις ψήφους της ΝΔ

Με την ομιλία του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων, ολοκληρώθηκε, η πενθήμερη συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού έτους 2024.

Ο προϋπολογισμός των Ενόπλων Δυνάμεων έλαβε 249 «υπέρ» και 51 κατά, ενώ για τα έξοδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας υπέρ ψήφισαν 239.

Αίσθηση προκάλεσε το άθροισμα των θετικών ψήφων για τις δαπάνες του Υπουργείου Οικονομίας καθώς έλαβε 159 «ναι», δηλαδή μια ψήφο παραπάνω από όσες διαθέτει η πλειοψηφία της ΝΔ.

Τα έξοδα του Υπουργείου Παιδείας – Θρησκευμάτων- Αθλητισμού καθώς και του Υπουργείου Υγείας ψηφίσθηκαν από 158, καταψήφισαν 132 και 10 τάχθηκαν με το «παρών».

Τα έξοδα όλων των υπόλοιπων Υπουργείων ψηφίσθηκαν από 158 βουλευτές ενώ 142 τα καταψήφισαν.

Σημειώνεται ότι η ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού επέχει θέση ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, οι συνεδριάσεις κατά την πενθήμερη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού 2024, διάρκεσαν συνολικά 66 ώρες. Μίλησαν 220 βουλευτές, 34 μέλη κυβέρνησης (23 υπουργοί, 4 αναπληρωτές υπουργοί και 7 υφυπουργοί) οι 9 γενικοί και οι 15 ειδικοί εισηγητές των κομμάτων καθώς και οι 9 κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και οι αρχηγοί των κομμάτων χωρίς καμία σύντμηση χρόνου.

Πηγή: ot.gr