Σάββατο
20
Ιούλιος
TOP

Π. Μαντάς: «Προτεραιότητα η ολοκλήρωση του Πύργος-Καλό Νερό-Τσάκωνα – Καθοριστικές οι ευρωεκλογές για να προχωρήσουμε σταθερά μπροστά» (video)

Ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης είναι οι υποδομές στην Πελοπόννησο και δη στη Μεσσηνία έχοντας ήδη πάρει αποφάσεις για να δρομολογηθούν διαδικασίες. Αυτό τόνισε μιλώντας στην τηλεόραση Best ο Βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Περικλής Μαντάς αναφερόμενος στον οδικό άξονα Πύργος Καλό Νερό – Τσακώνα που «…προτεραιότητα και του Υπουργείου και της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση του άξονα Πύργος -Καλό Νερό – Τσακώνα».

Ο κ. Μαντάς στάθηκε και στις εξελίξεις θετικές, αφού αύριο αναμένεται να υπογραφεί στο Υπουργείο Υποδομών «η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία για την κατασκευή της παράκαμψης Γιάλοβας αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.»

Ο κ. Μαντάς υπογράμμισε επίσης πως «Η κατεύθυνση και η στήριξη της κυβέρνησης σε όλα αυτά τα ζητήματα προς τη Μεσσηνία είναι περισσότερο από εμφανής, σε μια περίοδο που τα δημοσιονομικά είναι συγκρατημένα»…

ΤΑ “ΚΑΥΤΑ” ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ

Στα όσα διαμορφώνονται στο πεδίο της κοινωνίας και στην πορεία για αυτές τις ευρωεκλογές ο βουλευτής Μεσσηνίας μίλησε για τις διαρκείς προσπάθειες της κυβέρνησης στην 5ετή θητεία «να απλώσει ένα δίχτυ και μια μεταρρυθμιστική πολιτική σε πάρα πολλούς τομείς» αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «έχουμε λάβει αποφάσεις και έχουμε κάνει μεταρρυθμίσεις που πραγματικά έχουν πληγώσει ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων μας», αναφερόμενος στην υπόθεση των ομόφυλων ζευγαριών.

Ακολούθως για την υπόθεση των Πρεσπών τόνισε πως η ΝΔ ήταν «από την πρώτη στιγμή απέναντι» έχοντας χαρακτηρίσει την εν λόγω συμφωνία «κατάπτυστη» προχωρώντας τότε σε κάθε ενέργεια «για να μην ψηφιστεί. Μέχρι και πρόταση μομφής. Είχαμε πει ότι εφόσον ψηφιστεί δεσμεύονται διαχρονικά και τις επόμενες κυβερνήσεις». Όπως είπε ωστόσο «η εξέλιξη των πραγμάτων έρχεται να δικαιώσει εμάς».

Αναγνωρίζοντας πως για την ελληνική κοινωνία σήμερα «το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι αυτό της ακρίβειας» ο Περικλής Μαντάς αναφέρθηκε στα όσα έχει υλοποιήσει έως τώρα η κυβέρνηση όπως «οι μειώσεις φόρων, η αύξηση του κατώτατου μισθούς, μειώσεις σε πάνω από 50 φορολογικούς συντελεστές» που ωστόσο όλο αυτό «έχει φαγωθεί» από την ενεργειακή κρίση και τον υψηλό ρυθμό του πληθωρισμού. Στάθηκε στους διαρκείς ελέγχους και στην αναζήτηση λύσεων για να μετριάσουν την ακρίβεια, ενώ για προϊόντα όπως το ελαιόλαδο που έχει μπει στο πεδίο αντιπαράθεσης των πολιτικών κομμάτων ο κ. Μαντάς έδραξε της ευκαιρίας να ρίξει τα βέλη του στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας για το «ατυχές παράδειγμα του κου Κασσελάκη που προσπάθησε να συγκρίνει βιολογικό με ένα έξτρα παρθένο». Η κυβέρνηση όπως είπε «έχει ρίξει πρόστιμα πάρα πολλά πρόστιμα. Έκανε ο πρωθυπουργός την κίνηση μέσω της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» αναφερόμενος στις πολυεθνικές εταιρίες.

Μιλώντας για κάλπες και καθώς η ώρα των ευρωεκλογών πλησιάζει ο κ. Μαντάς έβαλε στην όλη κουβέντα τα αμιγώς ευρωπαϊκά ζητήματα ρίχνοντας τα βέλη του στα κόμμα της αντιπολίτευσης «Ποια είναι η στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για την ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα; Εμείς λένε ότι θέλουμε η αμυντική θωράκιση της πατρίδας να καλύπτεται από την ευρωπαϊκή… Συμφωνεί η αντιπολίτευση με την ήπια πράσινη μετάβαση, με τη νέα ΚΑΠ ή με τη βίαιη προσαρμογή;» για να τονίσει ότι σε αυτές τις ευρωεκλογές «Κρίνεται επί της ουσίας το… μέλλον της χώρας μας», με τον Μεσσήνιο βουλευτή να θέτει το ερώτημα «Εφαρμόζουμε πολιτικές που αποφασίζονται σε επίπεδο ευρωπαϊκό. Ποιος θα βρίσκεται εκεί για να διαπραγματευτεί για τη χώρα μας;»

Κάλεσε, κλείνοντας, τους πολίτες να δώσουν το παρών την προσεχή Τρίτη στις 19:30 στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών, με κεντρικό ομιλητή με υπουργό Μάκη Βορίδη, «προκειμένου να δώσουμε το μήνυμα νίκης από τη Μεσσηνία».