Σάββατο
15
Ιούνιος
TOP

Περιοδεία ΚΚΕ Μεσσηνίας στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας

Δελτίο Τύπου

Περιοδεία πραγματοποίησε την Τετάρτη στις 6 Σεπτέμβρη στο Δικαστικό Μέγαρο Καλαμάτας ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Κουτουμάνος, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Δήμαρχο Καλαμάτας, Δημήτρη Οικονομάκο.

Στη συζήτηση με τους εργαζόμενους μεταξύ άλλων δήλωσε:

Το ΚΚΕ στηρίζει τα αιτήματά σας και μάχεται για τα προβλήματά σας. Άλλωστε οι κομμουνιστές βουλευτές «πήγαν » στη Βουλή τα θέματα που σας απασχολούν και το ΚΚΕ πιέζει για λύσεις  όπως:

·         Απέναντι στην τραγική υποστελέχωση των δικαστικών υπηρεσιών σ’ όλη τη χώρα, απαιτεί την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων και την άμεση στελέχωση υπηρεσιών που αντιμετωπίζουν οξυμμένα προβλήματα.

·         Υποστηρίζει το αίτημα για την αύξηση των αποδοχών σας και την πληρωμή της υπερωριακής εργασίας που παρέχετε.

·         Διεκδικεί τη στέγαση των δικαστικών υπηρεσιών σε σύγχρονα και ασφαλή κτήρια.

·         Απαιτεί  την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις δικαστικές υπηρεσίες κ.α.

Στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη να ενισχύσετε μαζικά τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρεια. Γιατί είναι η μόνη δύναμη που μάχεται για τα λαϊκά συμφέροντα, για να δυναμώσει η διεκδίκηση και η πάλη ενάντια σε Δημάρχους – Περιφερειάρχη – Κυβέρνηση, για να μπουν σε προτεραιότητα οι λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των λίγων, των επιχειρηματιών – επενδυτών. Οι προτεραιότητες τους δεν είναι να καλύψουν αυτά που σήμερα έχει ανάγκη η λαϊκή οικογένεια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το δικό σας, εδώ στο χώρο δουλειάς σας.  Ένα κτήριο που αν και εγκαινιάστηκε το 2005 από την πρώτη στιγμή εμφανίζει προβλήματα: νερά να στάζουν από τα ταβάνια και κουβάδες να είναι διάσπαρτοι στο κτήριο ως νεροσυλλέκτες. Απαράδεκτες συνθήκες θέρμανσης και ψύξης του κτηρίου και των δικαστικών αιθουσών κτλ.

Αν ήταν για καμιά επένδυση και κάνα ξενοδοχείο θα έτρεχαν να λύσουν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια.

Η εικόνα από τον πλημμυρισμένο Βόλο δεν είναι μακριά. Το ποτήρι ξεχείλισε με την κοροϊδία και τις ευθύνες Κυβέρνησης – Τοπικής Διοίκησης. «Ακραίο φαινόμενο» είναι η πολιτική που θυσιάζει την ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική προστασία στην ανάπτυξη για τα κέρδη του κεφαλαίου. Κυβέρνηση – κρατικός μηχανισμός είναι επιλεκτικά ανίκανοι να προστατέψουν την ζωή και περιουσία του λαού.