Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Petanque: το ξεχωριστό άθλημα για μικρούς και μεγάλους – Με επιτυχία το...

Petanque: το ξεχωριστό άθλημα για μικρούς και μεγάλους – Με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

699
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η εδαφοσφαίριση είναι ένα άθλημα που κερδίζει ολοένα και περισσότερο την προτίμηση μικρών και μεγάλων. Το γνωστό “Petanque” βρίσκει και μια σημαντική αγωνιστική δραστηριότητα στην άνθισή του και στη χώρα μας.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε μάλιστα με επιτυχία η διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Petanque/Εδαφοσφαίριση 2 vs 2, στις κατηγορίες Ανδρών και Γυναικών. Ανάμεσα στις συμμετοχές υπήρχαν αθλητές και αθλήτριες από το Ναύπλιο (3η θέση στους Άνδρες), Καλαμάτα, Ηλεία, ενώ για πρώτη φορά στην Ελλάδα συμμετείχαν ομάδες στις κατηγορίες παίδων και κορασίδων εκπροσωπώντας την Ακαδημία Petanque – Athens Petanque Club, που έχει δημιουργήσει και λειτουργεί δωρεάν ο Καλαματιανός πρωταθλητής Χρήστος Μαυρέας στο Δήμο Βούλας στην Αττική. Συνολικά, πάνω από 60 αθλητές και αθλήτριες από πολλές περιοχές της Ελλάδας, έδωσαν το παρών στη διοργάνωση αυτή.

 

Αποτελέσματα Πανελληνίου Πρωταθλήματος 2vs2 2019:

Άνδρες:

1)Καλύβας – Αργυρίου

2)Αργυρόπουλος – Τσακίρης

3)Αγγελόπουλος – Μπολας, Βολίκας – Κωνσταντίνου

Γυναίκες:

1) Μαυρικου – Λαλιωτη

2) Mulligan – Δούκα

3) Παχνιστη – Μουρουτη, Παπαδημητριου-Τατυανα

 

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα:

Greek Championships 2 vs 2 2019

Gepostet von Hellenic Petanque Clubs Federation am Sonntag, 20. Oktober 2019

 

Το άγνωστο σε πολλούς pétanque (εδαφοσφαίριση) είναι ένα άθλημα ψυχικής ευεξίας και κοινωνικής συνοχής, που συνδυάζει την ακρίβεια του στόχου με τον συντονισμό και την αυτοσυγκέντρωση. Οι αγωνιζόμενοι, που παίζουν είτε ένας εναντίον ενός είτε σε ομάδες, προσπαθούν να προσεγγίσουν τον στόχο, πετώντας σιδερένιες μπάλες. Tο pétanque πήρε τη σημερινή του μορφή στη Γαλλία το 1910, ενώ οι ρίζες του ανάγονται στην αρχαία Ελλάδα και τη Ρώμη.