Τετάρτη
1
Φεβρουάριος
TOP

Πέτσας: «Η κοινωνία δεν ανέχεται καταδικασμένους βιαστές εκτός φυλακής» – Κούγιας: «Είναι άσχετος»

Μία άτυπη κόντρα ξέσπασε μεταξύ του συνηγόρου του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξη Κούγια και του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα μετά από δηλώσεις του τελευταίου για την δικαστική υπόθεση. 

Ο κ. Πέτσας, σε πρωινή του συνέντευξη στον ΑΝΤ1, συμφώνησε πως η αποφυλάκιση του καταδικασθέντος για δύο βιασμούς ανηλίκων είναι «πολιτικό θέμα», καθώς, όπως είπε, «είναι ένα ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία».

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να ανέχεται καταδικασμένους βιαστές να είναι εκτός φυλακής» συμπλήρωσε.

Ωστόσο, ο κ. Πέτσας δήλωσε αντίθετος με τις εκφράσεις διαμαρτυρίας που έχουν καταγραφεί αναφορικά με το θέμα.

Η απάντηση Κούγια

Μετά την τοποθέτηση του κ. Πέτσα, ο δικηγόρος του καταδικασθέντος εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως «απαγορεύεται η δημόσια κριτική των δικαστικών αποφάσεων», ειδικά από πολιτικούς.

«Έρχομαι στη δύσκολη θέση να κάνω μία έκκληση στον οιονδήποτε πολιτικό, βουλευτή, υπουργό, πρωθυπουργό, ανεξαρτήτως κόμματος, αλλά και σε όλους τους “νταραβεριτζήδες” που με μια κομματική ταυτότητα διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού στις επόμενες εκλογές, να μην χρησιμοποιούν τη Δικαιοσύνη και τις δικαστικές αποφάσεις, για να υφαρπάξουν, με εντελώς τυχοδιωκτικό τρόπο, την ψήφο του ελληνικού λαού» σημείωσε ο κ. Κούγιας στη σχετική ανακοίνωση.

Χαρακτήρισε τον κ. Πέτσα «διορισμένο» και υποστήριξε πως είναι «εντελώς άσχετος με τα όσα συνέβησαν στο δικαστήριο» και πρόσθεσε πως «αντί να δηλώσει αναρμόδιος (…) έκανε μια απαράδεκτη κριτική της δικαστικής αποφάσεως για τον Δημήτρη Λιγνάδη, αποδεικνύοντας ότι είναι επικίνδυνος στο να υπηρετεί τον ελληνικό λαό, από οιονδήποτε τομέα τον διορίζουν, αφού δεν είναι καν εκλεγμένος».

«Ο κ. Πέτσας πρέπει να μάθει ότι στην Ελλάδα η Δικαιοσύνη απονέμεται από τακτικούς δικαστές και όχι από λαϊκά δικαστήρια και επιπόλαιους πολιτικούς και ρητώς απαγορεύεται η δημόσια κριτική των δικαστικών αποφάσεων, ειδικά από τους πολιτικούς, οι οποίοι στην καλύτερη περίπτωση για αυτούς, υπηρετούν τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία και ποτέ δεν παρεμβαίνουν στην ανεξάρτητη Δικαιοσύνη».

Πηγή: lifo.gr