Παρασκευή
8
Δεκέμβριος
TOP

Πέτσας: Να μην χάνουμε θέσεις εργασίας για ανεμβολίαστους

Ανεμβολίαστους πολίτες θα αφορούν κατά κύριο λόγο τα μέτρα που θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα για να περιοριστεί το τέταρτο κύμα κορονοϊού, όπως ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας. «Μπορούμε να χάνουμε θέσεις εργασίας επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται;», αναρωτήθηκε με νόημα και εν συνεχεία πρόσθεσε ότι «γι’ αυτό τα μέτρα κύρια θα αφορούν στους ανεμβολίαστους και την προστασία μας από εκείνους που δεν κάνουν το εμβόλιο».

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί, δεν έχουν ιδιαίτερο λόγο για περιορισμούς… Άρα στους κλειστούς χώρους πρέπει να επιτρέψουμε την κινητικότητα στους εμβολιασμένους. Για τους άλλους που φοβούνται να κάνουν το εμβόλιο, τότε ας φοβούνται περισσότερο για τους γύρω τους» δήλωσε.

Παράλληλα σημείωσε ότι «εκτός από την πολιτική ευθύνη, υπάρχει και η ατομική. Ποια είναι η πολιτική ευθύνη όταν κάποιος αρνείται να εμβολιαστεί;» διερωτήθηκε ο υπουργός. «Υπάρχει το συλλογικό» πρόσθεσε.

Αποζημιώσεις για πυρόπληκτους

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στους πυρόπληκτους τονίζοντας πως ο δικαιούχος κάνει την αίτηση του και με ένα κλικ παίρνει την πρώτη αποζημίωση η οποία είναι από 5.000 έως 20.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα και από 5.000 έως 22.000 ευρώ για τις επιχειρήσεις, ενώ υπάρχουν διάφορες βαθμίδες αποζημιώσεων για τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

«Δώσαμε έξτρα χρήματα μόλις προχθές στους δήμους, γιατί δεν είναι μόνο τα φυσικά πρόσωπα είναι και οι δήμοι που έχουν πάθει μεγάλες καταστροφές για να μπορέσουν να αποκαταστήσουν αυτές τις ζημιές και να συνδράμουν» διευκρίνισε.