Παρασκευή
2
Δεκέμβριος
TOP

Πιέσεις στον Δράκο να «κατέβει» στην Τριφυλία -Οι προθέσεις και τα πρόσωπα στους δήμους της Μεσσηνίας (video)

Ο πολιτικός και αυτοδιοικητικός χρόνος μετρά αντίστροφα για… εξελίξεις που ήδη έχουν αρχίσει να καθορίζουν το τοπίο των κινήσεων των προσώπων και του ενδιαφέροντος που υπάρχει. Μια πρώτη αξιολόγηση αυτών των προθέσεων και επιδιώξεων έκανε αναλυτικά ο Διευθυντής της τηλεόρασης BEST Νίκος Μπελογιάννης μιλώντας για τα όσα ήδη αποτυπώνονται στο αυτοδιοικητικό σκηνικό των δήμων της Μεσσηνίας.

Η πλέον σημαντική εξέλιξη έρχεται από το μέτωπο της πιο δυναμικής περιοχής και με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης εκείνην της Τριφυλίας. Το σκηνικό που παγιώνεται στο αυτοδιοικητικό πεδίο, σε εκείνο του χειρισμού των διεκδικήσεων -παράδειγμα τα όσα (δεν) έγιναν με τον δρόμο Καλό Νερό-Τσακώνα- και η αίσθηση του βηματισμού που πρέπει να λάβει η περιοχή με τα μεγάλα αστικά κέντρα, οδηγούν παλιούς αυτοδιοικητικούς και πολλούς πολίτες να ασκούν σημαντικές πιέσεις σε έναν από τους αυτοδιοικητικούς που ξέρουν όσο κανείς άλλο την αυτοδιοίκηση και την περιοχή. Και ο λόγος γίνεται για τον Δημήτρη Δράκο. Μια υποψηφιότητα του πρώην Προέδρου της ΕΝΑΕ και Νομάρχη Μεσσηνίας, θα μπορούσε να συνεισφέρει σημαντικά στην προώθηση των ζητημάτων και την επίλυση των προβλημάτων του δήμου και να δώσει μια άλλη διαφορετική οντότητα.

Στο δήμο Καλαμάτας δεν φαίνεται να… ευοδώνεται η «συνέργεια» των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, με ενδιαφέρον να έχει το ποιοι εν τέλει θα προχωρήσουν μέχρι τις επόμενες εκλογές. Ωστόσο, πέρα από τις κινήσεις στον κεντροαριστερό χώρο, ήδη… βολιδοσκοπήσεις γίνονται σε δύο πρόσωπα που έχουν κεντροδεξιά αναφορά.

Στο δήμο Μεσσήνης ο Γιώργος Αθανασόπουλος παραμένει «κυρίαρχος» με το όποιο ενδιαφέρον να έγκειται στην αντιπολιτευτική πρόταση που πρόκειται να παρουσιαστεί, με πολλούς -ακόμη και επικριτές του- να… λησμονούν το Γιώργο Τσώνη.

Στο δήμο Πύλου-Νέστορος με το ενδιαφέρον να έχει να κάνει με τα βήματα του Λεωνίδα Φιλιππόπουλου και τη δυναμική που αναπτύσσει ιδίως στην Πύλο, με δεδομένη την πρόθεση Καρβέλα να συνεχίσει, όπως και του Ηλία Κανάκη, εκείνος που μοιάζει να ψάχνεται για άλλες πολιτικές κατευθύνσεις είναι ο Δημήτρης Καφαντάρης.

Στο δήμο Δυτικής Μάνης νέο «αέρα» έδωσε ο επιχειρηματίας Γιώργος Χιουρέας με την υποψηφιότητά του, με σκοπό να αλλάξει πια… πρόσωπα και καταστάσεις στην περιοχή.

Στο δήμο Οιχαλίας, με δεδομένη την υποψηφιότητα της νυν δημάρχου, Γιώτας Γεωργακοπούλου, δυναμικά κινείται ο Γιάννης Αδαμόπουλος, ενώ στο «χορό» μπαίνει και ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Πέρα όμως από αυτά από το Νίκο Μπελογιάννη σχολιάστηκαν και άλλα ζητήματα που σχετίζονταν με την κίνηση του τριημέρου και τις καταστάσεις που διαμορφώνονται τοπικά.

Δείτε παρακάτω ολόκληρο τον σχολιασμό στην τηλεόραση BEST: