Σάββατο
13
Ιούλιος
TOP

Πλήθος πιστών στην Ακολουθία του Επιταφίου στην Καλαμάτα (pics)

Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης, τελέσθηκε σήμερα Μεγάλη Παρασκευή η Ακολουθία του Επιταφίου και η περιφορά του, στους Ιερούς Ναούς και τις Ιερές Μονές της  Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, προέστη της Ακολουθίας, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ιερού Ναού.

Οι χοροί των Ιεροψαλτών απέδωσαν μελωδικά και κατανυκτικά, τόσο τα τροπάρια της Ακολουθίας, όσο και τις στάσεις των Εγκωμίων του Επιταφίου Θρήνου.

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στους πιστούς, αναφέρθηκε στο γεγονός του θανάτου του Χριστού, ως απαρχή της καταργήσεώς του και προάγγελο της Αναστάσεως των πάντων.  Ευχήθηκε δε, η ελπίδα αυτή της νίκης κατά του θανάτου, να χαρακτηρίζει και να εμπνέει τους χριστιανούς, στην κατά Χριστόν βιοτή τους.

Παρέστησαν ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος και Π. Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δ. Πτωχός, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών Φορέων.