
Από την αρχαιότητα, οι ξηροί καρποί εκτιμώνται για τις θρεπτικές τους ιδιότητες και την ικανότητά τους να παρέχουν ενέργεια. Tα καρύδια όμως ξεχωρίζουν.
Αυτό λόγω του μοναδικού τους προφίλ υγιεινών λιπαρών, αντιοξειδωτικών και απαραίτητων μικροθρεπτικών συστατικών. Η σύνθεσή τους τα καθιστά βασικό τρόφιμο σε μια ισορροπημένη διατροφή, καθώς ωφελούν την υγεία της καρδιάς, του εγκεφάλου και τη γενική ευεξία.
Γιατί να προτιμήσετε τα καρύδια
Η περιεκτικότητα των καρυδιών σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, ιδιαίτερα το άλφα-λινολενικό οξύ (ALA), τα καθιστά τον μοναδικό ξηρό καρπό με σημαντικές ποσότητες αυτού του τύπου ωμέγα-3, που είναι θεμελιώδες για τη μείωση της φλεγμονής και τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας.
Επιπλέον, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, γεγονός που συμβάλλει σε καλύτερη πέψη, παρατείνει το αίσθημα κορεσμού και βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Είναι επίσης καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών, απαραίτητων για τη συντήρηση και επιδιόρθωση των ιστών.
Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του iefimerida.gr πατώντας εδώ