Παρασκευή
21
Ιούνιος
TOP

Πολιτική Προστασία: Ενημερωτική εκδήλωση για το Σχέδιο Οργανωμένης Απομάκρυνσης Πολιτών και τα ΑΜΕΑ στην Καλαμάτα (video)

Με την ενεργή συμμετοχή κατοίκων της περιοχής πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία από τις πυρκαγιές στην Μικρά Μαντίνεια, στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, όπου αποτελεί χώρο συγκέντρωσης σε περίπτωση πυρκαγιάς. Δόθηκε μεγάλη έμφαση στην πρόληψη όπως στον καθαρισμό οικοπέδων ενώ έγινε καταγραφή των ατόμων με ειδικές ανάγκες και παρουσίαση του σχεδίου εκκένωσης.

Η εκδήλωση που απευθύνεται σε συλλόγους ΑΜΕΑ, περιλαμβάνει ενημέρωση από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας ως προς το Σχέδιο Ιόλαος για την προστασία από τις πυρκαγιές και κυρίως για τις διαδικασίες της κατάρτισης του Μητρώου Ευάλωτων Ομάδων Πληθυσμού.

Μετά την ενημέρωση θα ακολουθήσει συζήτηση με τους εκπρόσωπους των συλλόγων ΑΜΕΑ για να καταγραφούν οι προτάσεις τους για την αρτιότερη υλοποίηση της διαδικασίας.

Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται σε σύνολο δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του πληθυσμού σε θέματα φυσικών καταστροφών, δεδομένης της προτεραιότητας που έχει θέσει ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος σε δραστηριότητες πρόληψης.