Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Πολύ μεγάλη νίκη του Δημήτρη Πτωχού στην Πελοπόννησο – Οι δήμαρχοι που «σάρωσαν» από την πρώτη Κυριακή -Ποιοι πάνε στον β΄γύρο

Μια πολύ μεγάλη νίκη κατάφερε στην Πελοπόννησο ο Δημήτρης Πτωχός με ένα εντυπωσιακό ποσοστό που έφθασε μια… ανάσα από το 43%. Λίγες ψήφοι του στέρησαν μια τεράστια επικράτηση από τον α’ γύρο. Ωστόσο δύσκολα φαίνεται να αλλάζει η πεποίθηση των Πελοποννήσιων πολιτών πως έφθασε ώρα η Πελοπόννησος να πάει Μπροστά.

Μια νίκη «καθαρή» σε όλα τα επίπεδα, μακριά από τις τοξικότητες και τα… μέσα που έθεσαν αγκομαχώντας συστήματα του παρελθόντος. Μια νίκη τεράστια στη Μεσσηνία και στους υπόλοιπους νομούς που δείχνει πως οι πολίτες «βαρέθηκαν» με τους επαγγελματίες πολιτικούς και ζητούν επιτακτικά την ανανέωση και το αποτέλεσμα.

Η «μάχη» της δεύτερης Κυριακής τον φέρνει αντιμέτωπο με τον Πέτρο Τατούλη που έπεσε στο 31,85% με μια διαφορά πάνω από 10% μονάδες και πάνω από 36.000 σταυρούς.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Μανώλης Μάκαρης -με μια εξαιρετική παρουσία αλλά χαμηλά σε σχέση με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ του οποίου και έλαβε την στήριξη-  σε μια οριακή αναμέτρηση με τον Δημήτρη Κουτσούλη. Οι δυο τους πέρασαν στο 8% περίπου, με τον κ. Κουτσούλη να «πληγώνουν» τα σκηνικά που εδώ και καιρό έχουμε αναφέρει στη Μεσσηνία πως συνέβαιναν και τις ευθύνες να έχουν και.. ονοματεπώνυμο. Ο ίδιος άλλωστε πραγματοποίησε εντυπωσιακή καταγραφή στην Αρκαδία στο 13,62% –με τον παράγοντα Κωνσταντινόπουλο να είναι καταλυτικός- όταν στη Μεσσηνία βρήκε το χαμηλό του -αν και Μεσσήνιος με 6,68% στην 5η θέση.

Η ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Την ίδια ώρα «καθάρισαν» από την πρώτη Κυριακή 4 δήμοι της Μεσσηνίας: Καλαμάτα, Μεσσήνη, Τριφυλία και Οιχαλία και ανανέωσαν έτσι την εμπιστοσύνη οι Θανάσης Βασιλόπουλος, Γιώργος Αθανασόπουλος, Γιώργος Λεβεντάκης και Γιώτα Γεωργακοπούλου. Εντυπωσιακές νίκες και για τους 4 με την πλέον σαρωτική να είναι εκείνη του Θανάση Βασιλόπουλου που κέρδισε κατά κράτος σε πόλη και κοινότητες σπάζοντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ αγγίζοντας το 60%, φθάνοντας στο 59,51%. Σε β’ γύρο οδηγούνται ο δήμος Πύλου Νέστορος με το «δίδυμο» Παναγιώτη Καρβέλα και Δημήτρη Καφαντάρη και ο δήμος Δυτικής Μάνης με τον Γιώργο Χιουρέα (29,61%) και Παναγιώτη Μπασάκο (22,28%).

ΠΟΙΟΙ «ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Στην ευρύτερη περιφέρεια εξίσου εντυπωσιακή και η νίκη Τζιούμη που εξελέγη με το 54,44% της λαϊκής βούλησης, ενώ το μεγαλύτερο ποσοστό στην Πελοπόννησο έπιασε -ξανά- ο Πέτρος Ανδρεάκος φθάνοντας στο εκπληκτικό 68,23% στο δήμο Ανατολικής Μάνης. Από τον πρώτο γύρο βγήκαν οι Αθανάσιος Μανάβης με 45,34% στο δήμο Βέλου – Βόχας, ο Γιώργος Καμπύλης με 53,53% που συνεχίζει στο δήμο Βόρειας Κυνουρίας, ο Ευστάθιος Κούλης που επανεξελέγη με 53,63% στο δήμο Γορτυνίας, ο Αναστάσιος Χρόνης εντυπωσιακά επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη των πολιτών στο δήμο Επιδαύρου με 56,57%, όπως και ο Γιάννης Γεωργόπουλος που συνεχίζει δυναμικά στην Ερμιονίδα με 46,39%, αντίστοιχα με ποσοστό 59,75% ο Δήμος Βέρδος στον Ευρώτα, ο Νίκος Σταυρέλης που ανέτρεψε την κατάσταση στην Κόρινθο και εξελέγη με 47,57%, ο Γιώργος Γκιώνης με 46,59% στο δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας, ο Κώστας Μιχόπουλος με 44,31% στο δήμο Μεγαλόπολης, ο Ηρακλής Τριχείλης με 56,16% στο δήμο Μονεμβασίας, ο Κωνσταντίνος Φρούσιος στο δήμο Νεμέας με 53,78%, ο Εμμανουήλ Δολιανίτης με 48,07% στο δήμο Νότιας Κυνουρίας, ο Σπυρίδων Σταματόπουλος στο δήμο Σικυωνίων.

Αναλυτικά την εικόνα των δήμων μπορείτε να δείτε και εδώ