Δευτέρα
20
Μάρτιος
TOP

Πως γιορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο δήμο Μεσσήνης

Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση εορτάστηκε χθες η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στη Μεσσήνη έδρα του Δήμου μας, δύο χρόνια μετά την απαγόρευση των παρελάσεων.

Για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, έγιναν σύμφωνα με τις οδηγίες της σχετικής εγκυκλίου που εξέδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Η δοξολογία τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου με τη συμμετοχή εκπροσώπων αρχών, Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και των σημαιοφόρων των σχολείων. Αποδόθηκαν οι οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940 και τονίστηκε η ιδιαίτερη αξία που έχει για τη χώρα μας η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που βίωσε όλος ο κόσμος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο λόγω της πανδημίας, προσθέτοντας ότι με ενότητα και ομοψυχία μπορούμε να υπερβούμε κάθε εμπόδιο. Υπογράμμισε ότι η θυσία των ηρώων του 1940, αποτελεί για τις νέες γενιές χρέος προσήλωσης στα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας, θυμίζοντας ότι δύο χρόνια μετά χειροκροτούμε ξανά τα παιδιά μας στις μαθητικές παρελάσεις με έντονα συναισθήματα εθνικής υπερηφάνειας και φιλοπατρίας.